IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff

Esa Lehikoinen jatkaa Jokipoikien kapteenina

Koff

Esa Lehikoinen jatkaa Jokipoikien kapteenina kaudella 2019–20.

Jokipoikien oma kasvatti Esa Lehikoinen, 33, jatkaa ärjypaitojen kapteenina myös kaudella 2019–20.

– Se on kunnia-asia ja hienoa, että uusi valmennus luottaa. Tämä on luottamustehtävä ja tietynlaista jatkumoa saadaan tätä kautta.

Lehikoinen kantoi viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan kasvattajaseurassaan kapteenin C-kirjainta rinnassaan.

– Se merkitsee paljon olla kasvattajaseurassa kapteeni. Nuorempana tuli katsottua vanhempia pelaajia ylöspäin ja koitti sieltä imeä oppia.

SM-liigassa 140 ottelua pelannut, Tshekin pääsarjassa kaksi kautta viettänyt, Mestiksessä lähes 400 kamppailua tahkonnut ja Saksassakin piipahtanut kippari on nähnyt läheltä monenlaisia kapteeneja uransa aikana.

– On ollut todella erilaisia kapteeneja uran varrella. Osa on hiljaa ja osa on koko ajan äänessä. Itse olen välillä enemmän äänessä ja välillä sitten taas vähemmän. Tärkeintä on olla oma itsensä ja näyttää esimerkkiä.

Kokenut ja monipuolinen puolustaja odottaa alkavaa kautta innolla.

– Joukkue vaikuttaa todella kilpailukykyiseltä. Lähdemme tavoittelemaan kärkisijoja. Kun on katsonut millaisia joukkueita muilla on, niin voisi kuvitella, että taas on tasainen ja mielenkiintoinen kausi tulossa.

Jokipojat kokoontui viime viikolla yhteen ensimmäisen kerran testien ja palaverien tiimoilta. Tällä viikolla ärjypaidat ovat hioneet pelillisiä asioita. Perjantaina edessä on harjoituskauden ensimmäinen ottelu, kun Jokipojat matkustaa hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän vieraaksi Imatralle.

– Jäällä on ollut vielä enemmän vauhtia ja intoa kuin järkeä, mutta niinhän se tässä vaiheessa menee. Paljon on uusia naamoja joukkueessa ja hetki menee kaikkiin tutustuessa.

Jokipoikien kapteenisto kokonaisuudessaan julkaistaan myöhemmin.