Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Harjoitusottelut käyntiin perjantaina Imatralla – ”Vauhtia ja vaarallisia tilanteita luvassa”

15.08.2019

Jokipojat kohtaa harjoituskauden ensimmäisessä ottelussa hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän. Päävalmentaja Joni Petrell odottaa vauhdikasta kiekkoiltaa.

Mestis-kauteen valmistautuva Jokipojat palasi sorvin ääreen viime viikolla testien ja pelaajapalaverien tiimoilta. Tällä viikolla ärjypaidat ovat syventyneet pelillisiin asioihin.

Jokipojat kohtaa perjantaina harjoituskauden ensimmäisessä ottelussa hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän Imatran Spa Areenalla. Moni pelaaja tekee ensiesiintymisensä ärjypaidassa.

– Hyvillä mielin huomiseen. Aika paineeton fiilis, sillä jätkät ovat tehneet hyvin hommia. Jos tuloksella ei olisi mitään merkitystä, niin turha näitä olisi pelata. Tietenkin se on mukavampi voittaa, mutta harjoitusotteluissa tappio ei ole katastrofi. Mukava nähdä miten pelaajat pärjäävät pelitilanteessa. Todella odottavainen fiilis myös, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Mestis-kauteen valmistautuva Jokipojat palasi sorvin ääreen viime viikolla testien ja pelaajapalaverien tiimoilta. Tällä viikolla ärjypaidat ovat syventyneet pelillisiin asioihin, joten luonnollisesti peli ei vielä tässä vaiheessa ole valmista.

– Olemme vasta raapaissut puolustuspeliä, mutta hyökkäyspeliä emme ole vielä käyneet läpi. Haluan nähdä sen meidän pelinopeuden ja yksilöiden valinnat erilaisissa tilanteissa, Petrell sanoo.

Jokipojat on uusiutunut kaudelle 2019–20 paljon. Kilpailukykyisessä joukkueessa on paljon eteenpäin meneviä lupaavia nuoria pelaajia, Mestikseen eliittiin pelipaikoillaan kuuluvia nimiä ja SM-liigakaukaloissakin viime vuosina taitonsa osoittaneita pelimiehiä. Kasassa on siis äärimmäisen mielenkiintoinen joukkue.

Jokipojat lähtee kamppailuun neljällä kentällisellä ja neljällä pakkiparilla. Puolustaja Niki Blomberg huilaa työkiireiden vuoksi ja hyökkääjä Julius Harttunen on puolestaan sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Myös Ketterälle kyseessä on harjoituskauden ensimmäinen ottelu. Viime kauden mestarijoukkueen runko on säilynyt melko hyvin, mutta Maso Lehtosen luotsaamassa nipussa nähdään uusiakin kasvoja. Samuli Tervo hankittiin tolppien väliin, viisi kautta Joensuussa pelannut Joel Olkkonen tuli puolustukseen ja hyökkäyksessä uusia nimiä ovat muun muassa SaPKossa kovaa jälkeä tehnyt Jaakko Lantta sekä Peliitoista siirtyneet Arttu Rämö ja Roope Mäkitalo.

– Ketterä on ennakkoon jälleen sarjan kärkinippuja. Heilläkin kyseessä on ensimmäinen harjoituspeli, joten luulen, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita -tyylinen lätkäpeli on tulossa. Olen tyytyväinen siihen, että saadaan puolustava mestari heti alkuun vastaan. Pelaajat heitetään niin sanotusti syvään päähän heti alkuun. Ketterä on hyvä mittari meille, ja nyt nähdään missä mennään, Petrell luonnehtii.

Ketterä–Jokipojat perjantaina klo 18.30 Imatran Spa Areenalla.

Seuraa heitä:

#10 Matias Varttinen, Jokipojat

Taitava taskuraketti tulee aiheuttamaan vastustajan puolustajille harmaita hiuksia. Antaa energisellä pelityylillään joka joukkueen eteen kaikkensa. Omaa hyvät hyökkäyspään taidot ja vaistot. 130 SM-liigaottelun kokemuksella Joensuuhun siirtynyt ”Vartsu” omaa paljon potentiaalia tehdä tuhoisaa jälkeä Mestiksessä.

#7 Joel Olkkonen, Ketterä

Varsin tuttu pelimies meille joensuulaisille. Viisi kautta Jokipojissa pelannut raamikas, mutta hyvin liikkuva puolustaja siirtyi alkavalle kaudelle Ketterän paitaan. Nostaa hyökkäyksiä hyvin jalalla ja pelaa luotettavasti kahteen suuntaan. Kuuluu Mestiksen parhaimpien puolustajien joukkoon.

Mestis