IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Harri Yrttiaho auttaa Jokipoikia fysiikkavalmennuksessa – ”Hienoa päästä antamaan takaisin”

Dataline

Helsingin IFK:n fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho auttaa Jokipoikia, josta valmennusura lähti aikoinaan liikkeelle.

Yhteistyöseuramme Helsingin IFK:n fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho toimii tällä kaudella myös Jokipoikien fysiikkavalmentajana. Työt tapahtuvat kuitenkin Helsingistä käsin.

– Lähetin viime kaudella HIFK-pelaajille treeniohjelmat Joensuuhun. Pitkäsen Samu oli yhteydessä keväällä ja kysyi, että olisiko tämä mahdollista, että tekisin fysiikkaharjoitteluohjelmat koko joukkueelle. En nähnyt mitään estettä tälle. Toimin tässä konsultin roolissa ja Benjamin Laurinkarilla on iso rooli paikan päällä, Harri Yrttiaho kertoo.

Arvostetun Yrttiahon valmentajaura lähti liikkeelle nimenomaan Jokipojista, jossa hän toimi fysiikkavalmentajana kausilla 2011–14. Tämän jälkeen hän vietti kolme kautta Vaasan Sportissa ja nyt käynnistyi kolmas kausi HIFK:n organisaatiossa. Lisäksi 40-vuotias Yrttiaho on valmentajaurallaan toiminut Joensuun Katajan fysiikkavalmentajana.

– Jokipojista kaikki on lähtenyt, joten nyt on mukava päästä antamaan takaisin, Yrttiaho sanoo.

Jokipoikien leirissä ollaan tyytyväisiä Yrttiahon apuun.

– Harrin tietotaito on erinomaista, eikä monella ole vastaavaa fysiikkaharjoittelua kuin täällä nyt. Harri toimii konsulttina ja Benjamin Laurinkari on tehnyt paikan päällä loistavaa työtä. Jokipojat on pelaajalle hyvä paikka kehittyä, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kehuu.