IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Isot pisteet jaossa Mehtimäellä – tavoitteena kahdeksas perättäinen kotivoitto

Kausikorttiale

Jokipojat kohtaa keskiviikkona PKS Areenalla KeuPa HT:n.

Jokipojat ja Janne Väyrysen edustama KeuPa HT iskevät yhteen keskiviikkona Mehtimäellä. Jaossa on isot pisteet ajatellen kotietua pudotuspeleihin.

Jokipojat on sarjassa toisena ja ärjypaidat ovat keränneet 44 ottelusta 77 paunaa. Matkaa sarjakärkeen on 11 pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua. Sijat 2–6 ovat tällä hetkellä kahden pisteen sisällä toisistaan.

Jokipojat on yksi sarjan kuumimmista joukkueista juuri nyt. Ärjypaidat ovat voittaneet seitsemän edellistä kotiotteluaan, johon se on edellisen kerran pystynyt kaudella 2015–16.

Viidestä edellisestä ottelustaan Jokipojat on voittanut kolme ja keskiviikon kamppailuun ärjypaidat starttaavat neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Jokipojat saalisti viikonloppuna vieraskiertueelta neljä pistettä kuudesta. Perjantaina se koki kitkerän 2–3-jatkoaikatappion Hermekselle, mutta lauantaina se raapi täyden pistepotin Keuruulta 3–1-lukemin kapteeni Esa Lehikoisen, työmyyrä Taavi Tialan ja tehot 1+1 keränneen Jesse Ruotsin osumilla.

KeuPa HT käy omaa taisteluaan sarjataulukon sijalla seitsemän. Matkaa tuohon viiden joukkueen rykelmään on seitsemän pistettä. Takana valmentajavaihdoksen jälkeen piristynyt Hermes vaanii viiden pisteen päässä.

KeuPa HT on tehnyt tällä kaudella paljon maaleja, mutta vastaavasti päästänyt kolmanneksi osumia omiin koko sarjassa.

KeuPa HT:lla on vaikea jakso päällä tuloksellisesti, sillä kuudesta edellisestä ottelustaan ärjypaitojenkin penkin takaa tutun Niko Erosen luotsaama joukkue on voittanut ainoastaan yhden. Keskiviikkona Joensuuhun saapuukin varmasti ärsytetty ja revanssinälkäinen vierasjoukkue.

Viime kevään hopeajoukkue KeuPa on tälläkin kaudella kilpailukykyinen ryhmä, josta löytyy yksilötaitoa runsaasti muun muassa Janne Kettusen, Jesse Pelamon, Janne Väyrysen ja Janne Kumpulaisen muodossa.

Jokipojat ja KeuPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti: KeuPa vei ensimmäisen kohtaamisen Mehtimäellä, mutta ärjypaidat nappasivat täydet pisteet molemmista Keuruulla pelatuista mittelöistä.

Jokipojat–KeuPa HT keskiviikkona PKS Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#91 Joonas Larinmaa, Jokipojat

Potkulauta -luistelustaan tunnettu taiturimainen laituri, joka on yksi sarjan viihdyttävimmistä pelaajista. Taikurin kausi on ollut vaikeampi kuin viime kaudella, jolloin takoi hurjat pinnat. Larinmaan juonikkuutta tarvitaan kevättä kohden. Katkeaako 15 ottelun mittainen maaliton jakso kotiyleisön edessä?

#7 Janne Kumpulainen, KeuPa HT

Niin ikään luistelustaan ja terän käytöstä tunnettu taiturimainen laituri. Oli alkukaudesta yksi sarjan vaarallisimmista hyökkääjistä, mutta viime aikoina on ollut vähän hiljaisempaa. Hyökkäyspäässä ja ylivoimalla parhaimmillaan.

Tiesitkö?

– Jokipojat ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa historian aikana 19 kertaa ja voitot ovat 11–8 Jokipojille.

– Jokipoikien Lassi Raitanen on pakkien pistepörssissä neljäntenä 28 tehopisteellä. Jokipoikien pakkien yhden kauden piste-ennätys Mestis-aikakautena on Kimmo Nevalaisen nimissä kaudelta 2006–07 (6+26=32).

– Jokipoikien paras maalintekijä Saku Kivinen on Mestiksen maalipörssissä kolmantena. Jokipoikien yhden kauden maaliennätys Mestiksessä on Sami Blomqvistin nimissä kaudelta 2013–14 (25 osumaa).

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 17+24=41

2) Jaakko Kuusisto 18+22=40

3) Miro Väänänen 13+26=39

4) Saku Kivinen 19+17=36

5) Joonas Larinmaa 5+26=31

KeuPa HT:n sisäinen pistepörssi:

1) Janne Kettunen 18+24=42

2) Janne Kumpulainen 7+29=36

3) Janne Väyrynen 18+16=34

4) Jani Siekkinen 10+16=26

5) Jesse Pelamo 5+20=25