IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Jesse Ruotsi vahvistaa Jokipoikien hyökkäystä

Kausikorttiale

Keskushyökkääjä Jesse Ruotsi saapuu lainapestille Jokipoikiin.

Liigaseura Rauman Lukko ja Jokipojat ovat sopineet keskushyökkääjä Jesse Ruotsin, 20, siirrosta Joensuuhun. Ruotsi saapuu Jokipoikiin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

– Jesse on tämän viikon meillä ja saattaa sen jälkeen käydä välissä Raumalla, mutta saamme hänet nyt tällä tavalla nuorten pelaajien listalle loppukautta ajatellen. Hän saattaa välissä käydä Raumalla. Kaikki sujui Lukon kanssa kivuttomasti, joten kiitos heille siitä, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

– Meillä on melko kapea tilanne hyökkäysosastolla, joten saamme nyt laatua ja kilpailua lisää sinne. Meillä on oikeastaan ollut koko kauden tuuria, ettei Sami Mutasen ja Jussi Tammelan loukkaantumisia lukuun ottamatta mitään suurempia murheita ole tullut vastaan, Petrell jatkaa.

Lukon kanssa juuri viime viikolla ensi kauden kattavan jatkosopimuksen tehnyt Ruotsi on kahden suunnan luotettava sentteri, jolta löytyy myös pelintekotaitoa.

– Jesse tekee hyvin peliä ja on luotettava kahden suunnan sentteri. Hän hoitaa puolustuspään todella huolella ja on tunnollinen kahteen suuntaan. Liigassakin Jesse on ollut varma tekijä ja uskon, että hänelle tekee nyt hyvää saada miesten peleissä isompaa roolia, Petrell kuvailee.

Ruotsi on pelannut tällä kaudella Lukon liigajoukkueessa 13 ottelua tehoilla 0+1. Nuorten SM-liigassa Luumäeltä lähtöisin oleva keskushyökkääjä on tehtaillut 33 ottelussa tehot 12+10=22.

SaiPa-kasvatti on pelannut urallaan myös niin poikien kuin nuortenkin maaotteluja. Liigakokemusta Ruotsilta löytyy Lukko-paidasta yhteensä 32 ottelun verran. Ruotsilta löytyy vyöltä A-nuorten SM-pronssi keväältä 2017.

Ruotsi on tositoimissa ärjypaidassa ensimmäisen kerran jo keskiviikkona, kun Jokipojat kohtaa vierasottelussa Lappi Areenalla RoKin.

Jokipojat saa myös kokoonpanoon takaisin loukkaantumisesta toipuneen puolustaja Niki Blombergin, alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana Saksassa olleen veskarilupaus Roope Taposen, HIFK:n mukana olleet Miro Väänäsen sekä Terry Andin ja KooKoon vahvuudessa olleen Santeri Salmelan.