Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat aloittaa vuoden 2020 vieraskiertueella

02.01.2020

Jokipojat matkustaa viikonlopuksi vieraskiertueelle, jonka aikana kohdataan perjantaina TUTO ja lauantaina Koovee.

Jokipojat pelaa vuoden 2020 ensimmäiset ottelunsa viikonloppuna. Ärjypaidat matkustavat vieraskiertueelle, jossa vastaan asettuvat perjantaina TUTO ja lauantaina Koovee.

– Uusi vuosi ja uudet kujeet. Mukava päästä taas pelaamaan. Valmistutuminen on tärkeässä roolissa, kun mennään vierasreissulle. Pelin ei tarvitse olla taikatemppuja täynnä, vaan yksinkertaista ja tylyä, Jokipoikien keskushyökkääjä Tatu Kokkola kertoo.

Jokipojat on sarjassa kuudentena ja saalistanut 28 ottelusta 43 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on kolme pistettä ja sarjakärkeen 12 paunaa. Viidestä edellisestä ottelustaan Joni Petrellin suojatit ovat harjanneet kaksi. 

Perjantain vastustaja TUTO on sarjassa neljäntenä. Viidestä edellisestä ottelustaan entisen JYP-tähti Antti Virtasen luotsaama joukkue on voittanut kolme.

TUTO on pelannut varsinkin kotikaukalossa viime aikoina erittäin vahvasti. Materiaaliltaan erittäin laadukas turkulaisnippu onkin voittanut kolme edellistä kotipeliään.

Viimeisin tappio kotona tulikin juuri Jokipoikia vastaan 7. joulukuuta 2–6-lukemin. Ärjypaitojen ykköstähti oli neljän tehopisteen iltaa viettänyt Matias Varttinen. TUTO voitti puolestaan joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa Mehtimäellä Erik Embrichin jatkoaikamaalilla 2–3. TUTO on sarjan paras ylivoimajoukkue, joten boksista pitää pysyä pois. 

– TUTO ilkeä ja inhottava vastustaja. Marli Areena on vaikea paikka hakea pisteitä, mutta meillä on hyvä kokemus sieltä tällä joukkueella, Kokkola sanoo.

Toista kauttaan Jokipojissa kiekkoileva Kokkola paini alkukaudesta onnistumisten kanssa kilpaa, mutta viime aikoina taitavalta sentteriltä on nähty jälleen pistetehtailua ja hienoja otteita. Kokkola on saalistanut nyt 28 ottelussa tehot 6+8=14.

– Alku oli itselle todella vaikea. Peli kulki ihan hyvinkin, mutta pisteitä ei tullut. Niitä pisteitä kuitenkin isossa roolissa odotetaan. Kolmen tehopisteen ilta viime lauantaina Peliittoja vastaan antoi itseluottamusta. Nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan, Kokkola tuumii.

Lauantaina Jokipojat kohtaa legendaarisessa Hakametsän jäähallissa sarjakakkosen Kooveen. Tähän kauteen paljon panostanut perinteikäs tamperelaisseura on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

– Kooveella on neljä vahvaa ketjua. He hyökkäävät hyvin, mutta puolustaminen ei ole vahvuus. Siitä he eivät tykkää ja siihen meidän pitää iskeä, Kokkola tietää.

Mestis