IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Jokipojat isännöi keskiviikkona Hokkia

Dataline

Jokipojat kohtaa keskiviikkona kotikaukalossa sarjanousija Kajaanin Hokin.

Jokipojat ja Kajaanin Hokki iskevät yhteen keskiviikkona PKS Areenalla. Odotettavissa on jälleen hurja taistelu sarjapisteistä, eikä mitään saa tälläkään kertaa kaukalossa ilmaiseksi. Sen tietää myös entisen seuransa kohtaava luottosentteri Erno Räisänen.

– Kyllä se Hokin kohtaaminen ekstrabuustia tuo, kun vastassa on vieläpä paljon tuttuja naamoja. Hokki on taisteleva joukkue, eikä kyllä luovuta missään vaiheessa ja luisteluvoimaa sieltä myös löytyy. Kyllä meidän pitää ehjä 60 minuuttia pelata taas, Erno Räisänen kertoo.

Jokipojat on sarjassa seitsemäntenä ja raapinut 20 ottelusta kasaan 29 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on nyt kuusi pistettä.

Jokipojat lähtee kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Ärjypaidat on raapinut viidestä edellisestä ottelustaan neljä voittoa.

Viime viikolla Jokipojat kaatoi viikon ainoassa ottelussaan kotikaukalossa RoKin maalein 4–0. Maalivahtilupaus Roope Taponen pelasi uransa ensimmäisen nollapelinsä Mestiksessä.

– Mukavampihan se on voittaa kuin hävitä pelejä. Fiilis on sitä kautta vain noussut koko ajan. Tulosta on nyt tullut, rentous on löytynyt pelaamiseen, mutta jämäkkyys pitää myös säilyttää, Räisänen tietää.

Ensimmäistä kauttaan Jokipojissa pelaava Räisänen on kerännyt 19 ottelussa tehot 5+3. Rooli on kasvanut kauden edetessä.

– Rooli on kasvanut koko ajan. Vielä vähän ailahtelevuutta on ollut, mutta ihan hyvin on mennyt. Meillä on nyt hyvä kombo kasassa, Räisänen viittaa nykyiseen ketjuunsa.

Kajaanin Hokki on sarjassa kymmenentenä ja kerännyt 20 ottelusta kasaan 20 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on nyt yhdeksän pistettä.

Hokki on viime aikoina ollut aktiivinen pelaajamarkkinoilla. Seuraan ovat liittyneet Jokipojista tuttu Mika Koivisto, Lukko-laina Antti Palojärvi, liigakonkari Jyri Junnila ja veljensä huomenna kohtaava Ässä-laina Aleksi Varttinen.

Maalipörssiä johtavan Jarkko Harjulan ja ykköstorjuja Teemu Seppäsen tähdittämä Hokki aloitti kauden vahvasti, mutta viime aikoina tuloksen osalta on ollut haastavampaa. 11 edellisestä ottelusta Hokki on saavuttanut kaksi voittoa.

Hokki vei joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuun alussa Kajaanissa. Jokipojat hallitsi mielin määrin, mutta Hokki korjasi kuitenkin 4–1-voiton. Nyt on revanssin paikka. 

– Sekä minulla että joukkueella on hampaankolossa siitä. Pelattiin silloin todella hyvä peli, mutta turpaan tuli. Numerot ei kertonut kyllä yhtään millainen peli se oli, Räisänen muisteli.

Jokipojat–Hokki keskiviikkona klo 18.30 PKS Areenalla.