Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat kulmahampaat terävänä Suomen Cup -avaukseen

05.09.2019

Jokipojat aloittaa jääkiekon Suomen Cupin perjantaina PKS Areenalla kotiottelulla viime kevään hopeajoukkuetta KeuPaa vastaan. Päävalmentaja Joni Petrell odottaa jo malttamattomana perjantai-illan cup-starttia.

Jokipojat aloittaa perjantaina urakkansa jääkiekon Suomen Cupissa. Samassa lohkossa pelaavat perjantaina Mehtimäen hornankattilassa kohdattava KeuPa HT ja lauantaina vieraskaukalossa vastaan asettuva kakkosdivisioonajoukkue Peurunka HT. Lohkon voittaja jatkaa puolivälieriin.

– Aina kun pelataan kilpailullisia pelejä, niin tuloksesta lähdemme pelaamaan. Tavoite on päästä Suomen Cupissa mahdollisimman pitkälle ja lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Kaikki tullaan jättämään askiin. Kysyin pelaajilta kopissa kuka on aikuisiällä voittanut mestaruuksia, niin ei siellä vielä montaa kättä noussut, eli motivaatiota riittää, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Mestis-kauteen valmistautuva Jokipojat on pelannut kolme harjoitusottelua, joista ärjypaidat ovat poistuneet voittajana kolmesti. Viime viikolla Joni Petrellin luotsaama ryhmä kaatoi kahdesti arkkivihollisensa SaPKon. Jokipoikien peliesityksessä oli paljon lupaavia piirteitä, mutta vielä on kuitenkin töitäkin tehtävänä.

– Hyvällä mallilla ollaan. Omia teesejä ollaan käyty nyt läpi. Haluan nähdä yksilöiden peli-ilmeen ja sen miten pelaajat ovat latautuneet. Se on iso juttu, sillä on iso ero pudisteleeko päätä vai painaako hommia täysillä vaihdosta toiseen, Petrell sanoo.

Jokipojat ei ole vielä Suomen Cupissa kahdella edellisellä kaudella menestynyt. Ärjypaidat tippui toissa kaudella neljännesvälierissä ja vuosi sitten välittömästi kolmannen vaiheen alkulohkossa.

– Mielestäni Suomen Cup on toimiva juttu. Kalajoella kun valmensin Suomi-sarjaa, niin pudotimme Hermeksen jatkosta. Tämä on nimenomaan alemman sarjojen joukkueille loistava näytönpaikka. Tässä on olemassa se yllätysmomentti, kun se on yhdestä pelistä kiinni, niin maalivahti voi seisoa päällään ja voittaa pelin joukkueelleen. Jokaisella Mestis-joukkueella on mahdollisuudet voittaa Suomen Cup ja siitä me lähdemme pelaamaan, Petrell tuumii.

Jokipoikien harjoituskauden sisäisen pistepörssin kärjessä on viime viikolla pässipaitojen verkkoon Rantasalmella hattutempun takonut Jonne Brygger, joka on kerännyt kahdessa pelaamassaan ottelussa tehot 3+1. Takana niskaan hengittävät taitava keskushyökkääjä Tatu Kokkola (2+2), puolustaja Lassi Raitanen (2+2), työteliäs sentteri Erno Räisänen (1+2), taikuri Joonas Larinmaa (0+3) ja Suomen mestari Jaakko Kuusisto (0+3).

KeuPa HT pelasi ennen Suomen Cupin alkua kolme harjoitusottelua Mestis-seuroja vastaan loppuun saakka ja hävisi ne kaikki. Uusiutuneella ryhmällä oli vielä hakemista pelaamisen kanssa. Ähtärissä Kooveeta vastaan KeuPa ehti pelata vain kaksi erää, sillä jäänhoitokone hajosi.

Keskiviikon Suomen Cupin avausottelussaan KeuPa HT nappasi tyylipuhtaan 13–0-voiton muun muassa Karjalan Koplan tiputtaneesta kakkosdivisioonajoukkue Peurunka HT:sta. Tehopelaajina hääräsivät tehot 1+3 kerännyt kiekollinen puolustaja Sakari Turtiainen, hattutempun iskenyt kapteeni Joni Piipponen ja ärjynutusta hyvin tuttu Janne Väyrynen (2+1).

– Se mitä KeuPasta tiedän, niin siellä on hyviä yksilöitä ja he pelaavat vauhtikiekkoa. Eli vastakkain on kaksi nopeaa ja luisteluvoimaista nippu, niin voidaan kyllä odottaa vauhdikasta kiekkopeliä, Petrell sanoo.

KeuPaa luotsaa alkavalla kaudella 30-vuotias Niko Eronen, joka toimi kaudella 2014–15 Jokipoikien päävalmentajana ja oli nostamassa ärjypaitoja takaisin Mestikseen. Kolme edellistä kautta Eronen toimi Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Narvik Hockeyn päävalmentajana.

KeuPa on nuorentunut tälle kaudelle paljon ja uusia pelaajia on haalittu paljon Nuorten SM-liigasta. Joukkueen avainpelaajia ovat maalivahti Nico Vikstén, puolustuspään Mikko Lahtinen, Sakari Turtiainen ja Tshekistä palannut William Mäkinen. Hyökkäyksessä tehoja odotetaan taiturimaiselta Janne Kumpulaiselta, kapteeni Joni Piipposelta, JYPin A-nuorissa kovaa jälkeä tehneeltä Justus Mikkoselta, Ketterästä hankitulta Janne Kettuselta ja viime kaudella Jokipojissa 40 tehopistettä paukuttaneelta Janne Väyryseltä.

Jokaisella seurahistoriansa Mestis-kaudella pudotuspeleihin edennyt KeuPa marssi viime kaudella Suomen Cupissa finaaliin saakka, mutta taipui Ketterälle Hartwall Arenalla pelatussa loppuottelussa. Toissa kaudella Suomen Cupin palattua kiekkokalenteriin KeuPa tippui tuolloin puolivälierissä.

Keuruulaiset tekivät myös melkoisen tempun viime kaudella Mestiksessä nousemalla runkosarjan kahdeksannelta sijalta Mestis-finaaleihin, mutta finaalisarjassa Ketterä oli kuitenkin liian kova pala kukistettavaksi.

Jokipojat–KeuPa HT perjantaina klo 18.30 PKS Areenalla. Liput ovelta 10 euroa. Kausikortti oikeuttaa myös sisäänpääsyyn Suomen Cupin kotiotteluihin.

Seuraa heitä:

#19 Jonne Brygger, Jokipojat

Hattutempun viime torstaina Rantasalmella SaPKoa vastaan iskenyt 19-vuotias porvoolaishyökkääjä on mielenkiintoinen uusi nimi Jokipoikien joukkueessa. Erinomainen joukkuepelaaja, joka tekee töitä illasta toiseen hurjalla työmoraalilla. Tehtaili viime kaudella 35 pistettä Porvoon Huntersille Suomi-sarjassa ja pystyy myös tällä sarjatasolla räppäämään maaleja. Jokereiden junioreissakin pelannut laituri on pelannut väkevästi harjoituskaudella.

#33 Janne Väyrynen, KeuPa HT

Raamikas ja taitava laitahyökkääjä tekee paluun Mehtimäen jäähalliin KeuPa-paidassa. Laukoo oikealta tarkasti, suojaa kiekkoa vahvasti ja liikkuu isokokoiseksi pelaajaksi hyvin. Nakutti viime kaudella ärjypaidassa 40 tehopistettä. Kaudella 2015–16 oli voittamassa Jokipojille Mestis-pronssia ja valittiin silloin sarjan tähdistökentälliseen. Saalisti tehot 2+1 Suomen Cupin avauksessa keskiviikkona Peurunka HT:ta vastaan.

Mestis