Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Mestis-kausi on täällä – Jokipojat matkustaa sarja-avaukseen Iisalmeen

26.09.2019

Jokipojat kohtaa Mestiksen runkosarjan avauskierroksella Iisalmen Peli-Karhut. Päävalmentaja Joni Petrell odottaa innolla Mestis-kauden starttia.

Jokipojat matkustaa perjantaina Mestiksen runkosarjan avauskierroksen otteluun Iisalmeen, jossa vastaan asettuu juuri uuden kauden kynnyksellä vahvistunut IPK.

Pitkä odotus on nyt päättynyt ja on aika laittaa Mestiksen 20-vuotisjuhlakausi käyntiin. Näitä pelejä onkin Jokipoikien leirissä odotettu jo tovin.

– Todella odottavin mielin tässä ollaan. Suomen Cup on hieno juttu, mutta ei se sama ole kuin sarjapelit. Minulle ensimmäinen kausi Mestiksessä päävalmentajana, joten jos nyt ei olisi odottavin tunnelmin liikkeellä, niin voisi mennä pakkaamaan tavarat ja lähteä himaan, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat pelasi harjoituskauden aikana yhteensä seitsemän ottelua ja voitti niistä neljä. Joukkueen parhaat pistemiehet olivat tehot 1+7 mieheen keränneet, mailataituri Joonas Larinmaa ja viime kevään Suomen mestari Jaakko Kuusisto.

Mestis-kaudesta voidaan jälleen povata erittäin tasaista. Kärkikahinoihin Jokipoikien ohella eri medioissa on nostettu muun muassa hallitseva mestari Ketterä, rutkasti vahvistunut Koovee, arkkivihollinen SaPKo ja Kiekko-Vantaa.

– Tosi tasaista kautta voidaan odottaa. Varmasti menee tälläkin kaudella niin, että kotiedut, pleijaripaikat ja karsijat ja muut saadaan selville viimeisillä kierroksilla. Jossain marraskuun puolivälissä korostuu tahtotila, kun räntää sataa ja kaikkia vähän ärsyttää, Petrell sanoo.

Jokipojilla on kasassa nuorekas, luisteluvoimainen, työteliäs ja taitava joukkue kaudelle 2019–2020. Potentiaalia on vaikka mihin ja sen joukkue osoitti jo harjoituskaudella.

Jos on paljon ollut vaihtuvuutta Jokipojissa, niin samaa voi sanoa sarja-avauksen vastustaja Iisalmen Peli-Karhuista. Joukkueen päävalmentajaksi saapui KeuPa HT:n viime kaudella Mestis-finaaleihin vienyt Niko Härkönen.

IPK menetti viidestä parhaasta pistemiehestään peräti neljä, mutta tilalle on tullut nimekkäitä paikkaajia. Tolppien väliin IPK hankki ykköstorjujan ruutuun Henri Kiviahon, joka vietti kaksi edellistä kautta Ässien tollpien välissä Liigassa. Pakistossa uusia nimiä ovat muun muassa liigakaukaloista tuttu Ville Järvinen ja ranskalaispuolustaja Hugo Gallet. Hyökkäyksessä uusia kasvoja ovat muun muassa Jokipojissa viime kaudella kiekkoillut Lauri Huhdanpää, TUTO:sta tullut Timi Lahtinen, Suomi-sarjassa hurjaa jälkeä tehnyt Alex Olkinuora ja yli 600 liigaottelun Ilkka Pikkarainen.

Viime kauden avainpelaajista joukkueeseen jäivät muun muassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Saku Kinnunen, erinomainen laukausten blokkaaja Janne Katosalmi, ykkössentteri Jere-Matias Alanen ja kapteeni Aatu Hämäläinen.

IPK pelasi harjoituskaudella yhteensä yhdeksän ottelua, joista saldona oli viisi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota.

– IPK on kamppailuvahva joukkue ja varsinkin kotona he ovat vahva joukkue. Siellä on mökki todennäköisesti täynnä ja kaikki kotijoukkueen tukena, niin ei se helppo paikka ole. Me olemme hyvin liikkuva joukkue, että jos me jäämme katselemaan ja menetämme kiekkoja keskialueella, niin turpaa tulee. Jalka ja kiekko liikkeelle ja maisema vaihtumaan, niin hyvä tulee. Jokaista joukkuetta vastaan meidän täytyy lähteä pelaamaan omilla vahvuuksillamme, Petrell tuumii.

Jokipojat on ollut varsin vahva sarja-avauksissa, sillä se on voittanut kolme edellistä sarja-avaustaan Mestiksessä ja kerännyt neljästä edellisestä kauden ensimmäisestä ottelustaan vähintään pisteen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat yhteensä neljä kertaa ja voitot menivät tasan.

IPK–Jokipojat perjantaina Iisalmen jäähallissa klo 18.30. Kaikki Mestis-ottelut näkyvät Ruutu + -palvelussa.

Seuraa heitä:

#75 Jaakko Kuusisto, Jokipojat

Viime kevään Suomen mestari HPK-paidasta pelasi tehokkaan harjoituskauden. Energinen ja nopea laitahyökkääjä tekee peliä, taklaa ja laittaa kiekkoa pussiin. Muodostanut tehokkaan trion yhdessä Tatu Kokkolan ja Joonas Larinmaan kanssa.

#89 Lauri Huhdanpää, IPK

Taitava hyökkääjä voitti kaudella 2016–17 tulokkaiden pistepörssin ärjypaidassa, mutta viime kausi Joensuussa oli vaikea. Hakee nyt uutta nostetta Iisalmesta ja harjoituskauden perusteella jyvä on jälleen löytymässä.

Tiesitkö?

– Jokipojat ja IPK ovat kohdanneet Mestis-historiassa 12 kertaa. Voitot ovat IPK:lle 7–5.

– Viime kaudella keskinäiset kohtaamiset menivät tasan 2–2.

– Jokipojat on voittanut kolmella edellisellä kaudella sarja-avauksensa.

Jokipoikien pistepörssi harjoituskaudella:

1) Joonas Larinmaa 1+7=8

2) Jaakko Kuusisto 1+7=8

3) Tatu Kokkola 4+3=7

4) Miro Väänänen 1+5=6

5) Matias Varttinen 4+1=5

Mestis