Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat matkustaa napapiirille ryöstöretkelle

07.01.2020

Jokipojat matkustaa keskiviikkona RoKin vieraaksi Lappi Areenalle. Ärjypaitojen sentteri Miro Väänänen odottaa kovaa kamppailua.

Kotiedusta pudotuspeleihin tappeleva Jokipojat kohtaa keskiviikkona Lappi Areenalla sarjajumbo RoKin. Jaossa on äärimmäisen tärkeät pisteet.

– Hyvillä mielin lähdetään reissuun. Alkuviikko ollaan treenattu hyvin ja päästään fressinä tappelemaan pisteistä, Jokipoikien keskushyökkääjä Miro Väänänen kertoo.

Jokipoikien oma kasvatti Väänänen on tehtaillut  29 ottelussa tehot 7+17=24. Taitava sentteri on kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Viime aikoina on kulkenut omakin peli hyvin. Meillä on hyvä ketju siinä Matias Varttisen ja Jaakko Kuusiston kanssa. Siinä on ollut kiva pelata, Väänänen sanoo.

Jokipojat aloitti vuoden 2020 viime viikolla kahdella vierasottelulla. TUTO:a vastaan perjantaina tuli takkiin hallinnasta huolimatta, mutta lauantaina legendaarisessa Hakametsän jäähallissa kaatui Koovee maalein 6–3. Viidestä edellisestä ottelustaan sarjassa kuudentena olevat ärjypaidat ovat voittaneet kaksi.

Keskiviikon vastustaja RoKi on sarjassa viimeisenä, mutta petrannut viime aikoina tekemistään. Melkoiseen otteluruuhkaan jääongelmien vuoksi alkuvuodesta joutuva RoKi on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme.

Jokipojat on voittanut joukkueiden molemmat edelliset kohtaamiset tällä kaudella Mehtimäellä. Nyt joukkueet iskevät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella napapiirillä.

Väänäsellä on mielessään selkeä resepti, jolla pisteet lähtevät mukaan Rovaniemeltä.

– RoKi on paha vastustaja varsinkin kotona. RoKi on hyvin liikkuva joukkue, eikä pidä antaa kyllä sarjasijoituksen yhtään hämätä. Jalat pitää saada heti alusta saakka liikkeelle ja olla tyly vieras. Pitää paikkaansa, ettei meidän tarvitse miellyttää ketään, vaan olla tyly vieras, puolustaa vahvasti ja iskeä maalit paikoista, Väänänen tietää.

RoKi–Jokipojat keskiviikkona klo 18.30 Lappi Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#14 Teemu Siironen, Jokipojat

Suomi-sarjassa hurjaa jälkeä tehtaillut juonikas hyökkääjä on pelannut vahvaa ensimmäistä kautta Mestis-kaukaloissa. Omaa hyvät kiekolliset taidot ja pelinäkemyksen. Monipuolinen hyökkääjä, sill voi pelata missä ketjussa tahansa ja laidassa tai keskellä. Kooveeta vastaan tehot 1+1.

#55 Ville Heikkinen, RoKi

Yksi koko sarjan kuumimmista hyökkääjistä juuri nyt. Kuudesta edellisestä ottelusta viidessä onnistunut maalinteossa. Kuuteen edelliseen otteluun tehot 5+5. Suomi-sarjan pistepörssin muttama vuosi sitten voittanut hyvin liikkuva ja taidokas hyökkääjä pelaa läpimurtokauttaan Mestiksessä.

Tiesitkö?

– Jokipoikien kultakypärä Matias Varttinen on Mestiksen pistepörssissä yhdeksäntenä. Varttinen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa ja viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Jokipoikien sentterivelho Miro Väänänen on kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Jokipojat ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 22 kertaa. Voitot ovat Jokipojille 16–6.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 12+16=28

2) Jaakko Kuusisto 12+13=25

3) Miro Väänänen 7+17=24

4) Joonas Larinmaa 5+19=24

5) Saku Kivinen 13+8=21

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Ville Heikkinen 11+8=19

2) Kasper Elo 3+16=19

3) Niko Lahtinen 11+4=15

4) Olli-Matti Järvelä 7+7=14

5) Olli Iisakka 5+8=13

Mestis