Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat raapi täyden pistepotin Keuruulta ja nousi toiseksi – ”Erittäin hyvä viikonloppu”

22.02.2020

Jokipojat nappasi kolme pistettä KeuPa HT:n vieraana hienon peliesityksen jälkeen maalein 3–1.

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Jokipojat ja kotietukamppailuun vielä mukaan janoava KeuPa HT iskivät yhteen Keuruun jääpalatsissa lauantaina.

Jokipojat pelasi vahvan vieraskamppailu. Ärjypaidat puolusti tiiviisti ja piti vastustajan pois parhailta maalipaikoilta. Maalissa veskarilupaus Roope Taponen oli jälleen erinomainen.

Jokipojat oli tyly vieras ja vei kolme pistettä 3–1-lukemin. Ärjypaitojen päävalmentaja Joni Petrell oli luonnollisesti tyytyväinen taiston tauottua.

– Olen törkeän tyytyväinen sitoutumiseen ja siihen miten puolustimme. Taponen oli maalissa taas hyvä ja jengi siinä edessä pelasi hienosti. En huomannut väsymisen merkkejä, vaikka tämä oli meille viikon kolmas peli. Tämä oli meille hyvä viikonloppu.

Kamppailu oli erittäin tasainen kuten jo ennakkoon odottaa saattoi. Jokipojat oli tehokkaampi paikoissa ja oli parempi siellä mistä pelejä ratkotaan eli maalin edessä.

KeuPa avasi maalihanat avauserässä, kun JYP-laina Valtteri Kakkonen iski artisti Janne Kumpulaisen hienosta poikittaissyötöstä laatan pussiin.

Jokipojat petrasi koko ajan pelaamistaan ja sai toisessa erässä myös palkinnon. Kapteeni Esa Lehikoinen tälläsi viivalta hyvän maskin takaa limpun sisään.

Työmyyrä Taavi Tiala vei Jokipojat 2–1-johtoon ylivoimalla iskettyään maalin edestä irtokiekon sisään.

Kolmannessa erässä Jokipojat pelasi laadukkaasti johtoasemassa. Ärjypaidat lisäsivät johtoaan erän alussa, kun tehot 1+1 saalistanut Jesse Ruotsi lapioi maalin edestä kakkoskiekon rysään.

Jokipoikien maalissa Roope Taponen venyi kiekon tielle 25 kertaa. KeuPa HT:n maalissa ärjynutusta tuttu Joonas Harald pysäytti 20 kiekkoa.

Jokipojat jatkoi pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Voitolla ärjypaidat nousivat sarjassa toiseksi.

Jokipojat jatkavat kauttaan keskiviikkona, kun PKS Areenalle vieraaksi saapuu KeuPa HT.

KeuPa HT–Jokipojat 1–3 (1–0, 0–2, 0–1)

6.23 1–0 Valtteri Kakkonen (Janne Kumpulainen, Konsta Keteli)

25.15 1–1 Esa Lehikoinen (Jesse Ruotsi, Terry And)

27.00 1–2 Taavi Tiala (Tatu Kokkola, Saku Kivinen) YV

41.54 1–3 Jesse Ruotsi (Santeri Salmela, Jussi Tammela)