Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat revanssiasenteella Imatralle

10.12.2019

Jokipojat kohtaa keskiviikkona Imatran Spa Areenalla hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän.

Etelä-Karjala vastaan Pohjois-Karjala. Se on homman nimi keskiviikkona, kun hallitseva Mestis-mestari Ketterä ja kuntopuntarin kärkijoukkue Jokipojat iskevät yhteen Imatralla.

Jokipojat vei kauden ensimmäisen kohtaamisen, kun se kaatoi kotiavauksessaan Ketterän Terry Andin maaleilla jatkoajalla 2–1. Kolme viikkoa takaperin Ketterä kaatoi siipirikkoisen ärjylauman kypärätempun iskeneen Aku Kestilän johdolla 6–1-lukemin. Se oli Jokipojilta pohjanoteeraus, jonka jälkeen esitykset ovat olleet illasta toiseen väkeviä.

Jokipojat on Mestiksen kuntopuntarilla mitattuna sarjan kuumin joukkue juuri nyt. Ärjypaidat ovat keränneet kuudesta edellisestä ottelusta perättäin pisteitä ja voittanut niistä viisi.

Viime viikolla Jokipojat kukisti keskiviikkona upealla päätöserän nousulla sarjanousija Hokin maalein 2–1. Viikonlopun vieraskiertueelta tuliaisina oli neljä pistettä: itsenäisyyspäivänä Jokipojat taipui rankkareilla Kooveen vieraana ja lauantaina ärjylauma rökitti TUTO:n 6–2-lukemin Kupittaalla.

Joni Petrellin luotsaama Jokipojat on parantanut peliään kokonaisvaltaisesti jokaisella osa-alueella. Varsinkin erikoistilannepelaaminen on mennyt eteenpäin myös tilastojen valossa rutkasti.

Ärjypaidat ovat viime aikoina vyöryttänyt tehoja laajalla rintamalla, mutta muun muassa kultakypärä Jaakko Kuusisto, vikkeläliikkeinen Matias Varttinen, maalitykki Saku Kivinen ja taikuri Joonas Larinmaa ovat olleet erityisen tehokkaita.

Jokipojat ovat sarjassa seitsemäntenä ja saalistaneet kasaan 36 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on nyt yhdeksän pistettä, mutta neljän sakkiin enää neljä paunaa.

Ketterä on sarjassa neljäntenä ja Maso Lehtosen valmentama laatunippu on raapinut 21 ottelusta kokoon 40 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on viisi pistettä. Ketterä on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa.

Ketterä on kerännyt viidestä edellisestä ottelustaan pisteitä ja voittanut niistä kolme. Hallitsevalla mestarilla ja kahdesti Suomen Cupin peräkkäin voittaneella joukkueella on kaksi perättäistä voittoa alla viime viikolta. Vain Koovee ja Peliitat on tällä kaudella onnistuneet hakemaan täyden pistepotin Imatralta.

Ketterällä on kasassa laadukas ja nimekäs joukkue tälläkin kaudella ja se on yksi sarjan suurimmista suosikeista. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa konkaripuolustajat Marlo Koponen sekä kapteeni Jarno Lippojoki, Jokipojista tuttu Joel Olkkonen, Pittsburgh Penguinsin varaama pakkilupaus Santeri Airola, Jukuri-laina Aku Alho sekä hyökkääjät Valtteri Lipiäinen, kultakypärä Jaakko Lantta, tähtisentteri Aku Kestilä, maalitykki Rasmus Hämäläinen ja juonikas sentterimaestro Roope Mäkitalo.

Ketterä–Jokipojat keskiviikkona klo 18.30 Imatran Spa Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#10 Matias Varttinen, Jokipojat

Viime viikolla kolmeen otteluun tehot 1+5. Kuudesta edellisestä pelistä viidessä tehopisteillä. Nopea, energinen ja taitava hyökkääjä on juuri nyt yksi sarjan kuumimmista laitureista.

#91 Roope Mäkitalo, Ketterä

Peliitoista tullut hyökkääjä on saanut uuden alun Imatralla. Muodostanut Arttu Rämön ja Valtteri Lipiäisen kanssa tehokkaan trion. Taitava, liukasliikkeinen ja juonikas keskikaistan artisti.

Tiesitkö?

– Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 23 kertaa. Voitot näistä ovat 12–11 Ketterälle.

– Jokipoikien kultakypärä Jaakko Kuusisto lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kuusisto on tehnyt neljässä edellisessä ottelussa peräkkäin maalin.

– Joonas Larinmaa lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 10+10=20

2) Matias Varttinen 9+11=20

3) Joonas Larinmaa 3+14=17

4) Miro Väänänen 6+10=16

5) Lassi Raitanen 3+13=16

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Lantta 5+16=21

2) Valtteri Lipiäinen 8+12=20

3) Aku Kestilä 10+9=19

4) Arttu Rämö 8+10=18

5) Henry Karjalainen 4+13=17

Mestis