IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Jokipojat saa runkosarjan viimeiseen kotiotteluun vieraaksi KHL-kokemuksella vahvistuneen TUTO:n

Kausikorttiale

Jokipojat kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan perjantaina PKS Areenalla TUTO:n.

Jokipojat ja TUTO iskevät yhteen perjantaina Mehtimäellä. Edessä on kuuma kamppailu, kun kaksi kotiedusta tappelevaa ja laadukasta Mestis-nippua kohtaavat.

Jokipojat on sarjassa kolmantena ja saalistanut 48 ottelusta kasaan 81 paunaa. Sijat 2–7 ovat 10 pisteen sisällä toisistaan. Ärjypaidoilla on matkaa toisena olevaan IPK:hon kolme pistettä. Takana Koovee ja SaPKo ovat kolme pistettä perässä, TUTO viisi paunaa ja KeuPa HT seitsemän pistettä perässä. Muilla on vielä kolme ottelua jäljellä runkosarjaa, mutta Jokipojilla enää vain kaksi.

Jokipojat koki keskiviikkona kolmannen perättäisen tappionsa, kun Kiekko-Vantaa nappasi kotonaan 5–4-voiton ärjypaidoista. Joni Petrellin luotsaama ryhmä hallitsi kamppailua kaksi erää mielin määrin, mutta sortui päätöserässä tyhmiin virheisiin ja vastustaja rokotti. Pohjois-Karjalan kiekkoypeyden maaleista vastasivat Erno Räisänen, Jesse Ruotsi, Jaakko Kuusisto ja Santeri Salmela.

Jokipojat tarvitsee perjantaina ehjän 60-minuuttisen, eikä boksissa ole varaa istua. Vastassa on nimittäin Mestiksen toiseksi kovin ylivoimajoukkue.

TUTO on sarjassa tällä hetkellä kuudentena ja raapinut kasaan 47 ottelusta 76 pistettä. Entisen liigatähden ja seuralegendan Antti Virtasen luotsaama ryhmä on sarjan paras kotijoukkue, mutta vasta kahdeksanneksi pistenälkäisin ryhmä vieraissa.

TUTO on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Viime kauden pronssijoukkue saapuu Joensuuhun varmasti nälkäisenä, sillä se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan.

TUTO:lla on todella laadukas materiaali jälleen. Se vahvistui entisestään siirtorajan kynnyksellä, kun joukkueeseen liittyivät HIFK:n A-nuorista puolustaja Jasper Rannisto sekä yli 400 KHL-ottelun miehet, pakkijärkäle Dmitry Megalinskiy ja sentterivirtuoosi Alexander Nikulin.

Tähtinimiä ovat muun muassa myös pakiston Jere Rouhiainen ja Jere Karlsson sekä hyökkäyksen Erik Embrich, Lassi Vanhatalo, Niko Ahoniemi ja jatkosopimuksen juuri tehnyt Juho Virtanen.

Jokipojat ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Ärjypaidat ovat voittaneesta näistä yhden. Viimeksi Mehtimäellä lokakuun alussa TUTO vei kamppailun Erik Embrichin jatkoaikaosumalla 2–3.

Jokipojat–TUTO perjantaina klo 18.30 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Seuraa heitä:

#41 Jussi Tammela, Jokipojat

Energinen työmyyrä kohtaa viime kauden seuransa. Pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan. Taklaa, taistelee ja maalaa paikan tullen.

#36 Alexander Nikulin, TUTO

NHL-kokemustakin omaava yli 400 KHL-ottelun sentterivirtuoosi. Tehtaillut yhdeksään Mestis-peliin 11 paunaa. Ylivoimalla äärimmäisen vaarallinen.

Tiesitkö?

– Jokipoikien kultakypärä Saku Kivinen on Mestiksen maalipörssissä jaetulla neljännellä sijalla.

– TUTO:n kultakypärä Lassi Vanhatalo johtaa Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä.

– Jokipoikien Lassi Raitanen on pakkien pistepörssissä neljäntenä.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Saku Kivinen 21+21=42

2) Jaakko Kuusisto 19+22=41

3) Matias Varttinen 17+24=41

4) Miro Väänänen 13+27=40

5) Joonas Larinmaa 5+30=35

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Vanhatalo 18+22=40

2) Juho Virtanen 15+21=36

3) Erik Embrich 7+29=36

4) Juho Mäkelä 16+12=28

5) Eetu Elo 12+16=28