IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Jokipojat taipui jatkoajalla Savonlinnassa – ”Paras peli meiltä täällä”

Kausikorttiale

Jokipojat koki perjantaina SaPKon vieraana 0–1-tappion jatkoajalla. Siipirikkoinen ärjylauma näytti luonnetta ja kaivoi haastavista lähtökohdista huolimatta pisteen vaikeasta vieraskaukalosta.

Jokipojat ja SaPKo iskivät yhteen perjantaina Mediatili Areenalla. Ottelusta kehkeytyi tasainen ja kiihkeä taistelu tärkeistä sarjapisteistä ajatellen kotietua pudotuspeleihin.

Jokipoikien joukkuetta koettelee tällä hetkellä melkoinen flunssa-aalto, sillä pelipäivän aikana sairastuivat Terry And, Jesse Ruotsi ja Sami Mutanen. Jo ennenstään sairaana ovat Santeri Silvennoinen ja Nico Joki.

Jokipoikien maalissa aloittanut Roope Taponen loukkasi itseään puolestaan avauserässä ja joutui jättämään pelin kesken. Kasperi Kotkaniemi tuli tolppien väliin ja pelasi hienon ottelun.

Jokipojilla oli omat mahdollisuutensa ja paikkoja oli voittaa, mutta ärjypaidat kärsivät tehottomuudesta.

Kolmannen erän loppupuoliskolla Jokipojat sai pelata puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt.

Maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, joka päättyi kuitenkin lyhyeen.

Taikuri Joonas Larinmaa hankki Jokipojille upealla potkulauta-luistelullaan ylivoiman, mutta SaPKo rokotti alivoimalla. Joonas Savolainen harhautteli kaikki vipuun ja iski laatan pussiin. Niinpä SaPKolle 1–0-jatkoaikavoitto joukkueiden runkosarjan viimeisestä kohtaamisesta.

Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell otti ylivoiman tahmeuden oman piikkiinsä, mutta kehui todellista ärjysydäntä osoittanutta joukkuetta.

– Olen äärettömän ylpeä joukkueen sitoutumisesta. Lähtökohdat olivat vaikeat, kun kolme jätkää tippui tänään pois. Joukkue osoitti kyllä luonnetta ja sydäntä. Vastustajalla oli varrallisemmat paikat alivoimalla kuin meillä ylivoimalla. Otan sen omaan piikkiin, sillä olisi pitänyt käydä enemmän asioita läpi kun yv-ketjut menivät uusiksi ennen peliä. Tämä oli meidän paras peli täällä. Piste harmittaa, mutta mukavaa, että saatiin edes jotain mukaan.

Jokipojat jatkaa kauttaan lauantaina kärkikamppailulla Ketterää vastaan PKS Areenalla. Kiekko tippuu jäähän herkullisessa Karjalan hegemoniaottelussa klo 17.

SaPKo–Jokipojat 1–0 JA (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

60.45 1–0 Joonas Savolainen (Juuso Walli) AV

Torjunnat:

Roope Urpolahti, SaPKo 10+9+7+0=26

Roope Taponen, Jokipojat 3+0+0=3 (vaihto 8.46 0–0)

Kasperi Kotkaniemi, Jokipojat 4+14+10+0=28