Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat vei lauantai-illan jännitysnäytelmän

14.12.2019

Jokipojat nappasi täyden pistepotin lauantain huippukamppailusta kaatamalla Kiekko-Vantaan maalein 4–3.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa kohtasivat lauantaina PKS Areenalla yli 1200 silmäparin edessä. Heille tarjoiltiin Suomen viihdyttävintä lätkää ja vastinetta rahoille. Kaksi laadukasta joukkuetta väänsivät tasaisesti ja tapahtumia riitti molemmissa päissä.

Jokipojat aloitti tahmeasti, mutta pelasi nousujohteisen kamppailun ja vei lopulta täyden pistepotin Kiekko-Vantaan nenän edestä.

Ärjypaitojen maaleista vastasivat Saku Kivinen, Jaakko Kuusisto, läpiajosta upeasti viimeistellyt Tatu Kokkola ja kauden ensimmäisellä osumallaan ottelun voittomaalin pyssyttänyt Niki Blomberg. Tehopuolustaja Lassi Raitanen ja sentterivelho Miro Väänänen saalistivat kaksi syöttöpistettä mieheen.

Kiekko-Vantaalta maaliverkkoa heiluttivat Julius Valtonen, Lauri Savela ja näyttävällä yksilösuorituksella vieraat vielä maalin päähän lopussa tuonut Keni Karalahti.

Jokipoikien maalissa Roope Taponen pysäytti 26 kiekkoa. Kiekko-Vantaan maalissa Aleksanteri Heiskanen venyi kiekon tielle 28 kertaa.

– Todella huono lähtö peliin meiltä ja ensimmäisen 10 minuuttia jäällä oli vain yksi joukkue. Tasaista miekkailua oli tänään. Ei mitään nättiä kiekkoa, mutta uskon kuitenkin, että yleisö viihtyi. Tärkeät pisteet meille ja olen ylpeä jätkistä, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipojat pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulua keskiviikkona Kajaanin Hokin vieraana.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa 4–3 (2–2, 1–0, 1–1)

1.41 0–1 Julius Valtonen (Konsta Hirvonen, Roope Reini)

8.13 0–2 Lauri Savela (Samu Poutanen)

10.25 1–2 Saku Kivinen (Santeri Salmela, Miro Väänänen)

13.11 2–2 Jaakko Kuusisto (Esa Lehikoinen, Miro Väänänen)

32.34 3–2 Tatu Kokkola (Lassi Raitanen, Roope Taponen)

49.50 4–2 Niki Blomberg (Lassi Raitanen, Julius Harttunen)

54.58 4–3 Keni Karalahti (Konsta Hirvonen, Julius Valtonen)

Torjunnat:

Roope Taponen, Jokipojat 9+6+11=26

Aleksanteri Heiskanen, K-Vantaa 6+9+13=28

Mestis