Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojilla kahden vierasottelun viikonloppu – ”Kauneuspisteitä ei nyt jaella”

14.11.2019

Jokipojat kohtaa viikonloppuna perjantaina vieraskaukalossa Hermeksen ja lauantaina sarjakärki KeuPa HT:n.

Jokipojilla on edessä viikonloppuna kaksi kovaa vieraskamppailua. Ärjypaidat kohtaavat vahvoina kotijoukkueina tunnetut Hermeksen ja sarjakärki KeuPa HT:n.

– Tänään oli hyvä päivä treeneissä, keskustelimme pelaajien kanssa pelistä ja teimme pieniä korjausliikkeitä. Todella luottavaisin mielin viikonlopun peleihin, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat koki keskiviikkona PKS Areenalla karvaan 3–4-tappion IPK:lle. Ärjypaidat kokivat vääryyttä IPK:n voitto-osumassa, mutta se on nyt nollattu ja katseet suunnattu viikonlopun koitoksiin.

– Olin tyytyväinen kokonaisuudessaan siihen millä tavalla pelasimme. Moni maaleista mitä meille tehtiin on pois pelattavissa ja niihin etsittiin tänään lääkkeitä. Viisikkopuolustaminen on asia mitä voimme parantaa, Petrell sanoo.

Jokipojat on sarjassa kahdeksantena. Ärjypaidat ovat saalistaneet 14 ottelusta kasaan 17 pistettä. Matkaa seitsemäntenä olevaan Hermekseen on neljä pistettä. Sarjakärki KeuPa HT on 12 pisteen karkumatkalla.

Hermes on kerännyt pisteitä viidestä edellisestä pelaamastaan ottelusta ja voittanut niistä kolme. Janne Tuunasen valmentama ryhmä aloitti kauden tahmeasti, mutta on parantanut peliään koko ajan. Jokipojille Hermes on vielä tämän kauden runkosarjan osalta uusi tuttavuus. 

– Hermes on todella nopea ja hyökkäysorjentoitunut joukkue. He hyökkäävät viiden pelaajan voimin ja heidän hyökkäyspelaaminen on pelipaikatontakin, joten saadaan kyllä merkkauspelissä olla hereillä, Petrell valottaa.

Viime kevään hopeajoukkue KeuPa HT on neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa, eikä ole kauden aikana kokenut kuin ainoastaan kolme tappiota. Janne Väyrysen edustama KeuPa HT on voittanut yhdeksästä kotipelistään kahdeksan. Niko Erosen luotsaama KeuPa HT voitti Jokipojat kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Mehtimäellä maalein 3–4.

– KeuPa on parhaiten hyökkäävä joukkue, jota vastaan olemme pelanneet. He pelaavat raikasta hyökkäyspeliä. Vain Kiekko-Vantaan on Keuruulla voittanut tällä kaudella. KeuPa on laadukas porukka, eikä heillä juuri heikkouksia ole, Petrell kehuu.

Valmentajavelho Petrell tietää reseptin, jolla kaksi voittoa vieraskiertueelta on mahdollista hakea.

– Kauneuspisteitä ei nyt jaella. Pitää olla huolellinen kiekon kanssa ja pelata sellaista tylyn kusipäistä vieraskiekkoa, Petrell linjaa.

Mestis