IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Jokipojille tappio voittolaukauskilpailun jälkeen harjoituskauden avauksessa

Kausikorttiale

Mestis-kauteen valmistautuva Jokipojat koki perjantaina niukan 2–3-tappion voittolaukauskilpailun jälkeen hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraana. Päävalmentaja Joni Petrell näki ärjypaitojen esityksessä paljon positiivista. 

Viime keväänä puolivälierissä kohdanneet Jokipojat ja hallitseva Mestis-mestari Ketterä iskivät yhteen perjantaina Imatran Spa Areenalla. Molemmille joukkueille kyseessä oli ensimmäinen harjoituskauden ottelu, joten vauhtia oli vielä pelissä enemmän kuin järkeä. 

– Ihan tyytyväinen voi olla peliesitykseen. Se oli sekava peli, mutta peli-ilme oli hyvä ja jätkät oli valmiina pelaamaan. Hyvää infoa sai pelaajista ja se oli tärkein anti, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipoikien miehistössä nähtiin yli kymmenen pelaajaa, jotaka tekivät ensiesiintymisensä ärjypaidassa. Tolppien välissä tulikasteensa sai veskarilupaus Kasperi Kotkaniemi, joka torjui mainoin debyytin pysäyttäen 29 kiekkoa.

Jokipojilta maaliverkkoa heiluttivat niin ikään debyyttinsä ärjynutussa tehnyt keskushyökkääjä Erno Räisänen ja tehot 1+1 saalistanut puolustajavirtuoosi Lassi Raitanen.

Ketterältä maalinteossa onnistuivat ylivoimalla Kotkaniemen ohittaneet Valtteri Lipiäinen sekä Roope Mäkitalo

Ärjypaidat pääsivät kolmannen erän lopulla kahteen otteeseen yrittämään ratkaisua ylivoimalla ja vielä kertaalleen jatkoajallakin, mutta hyvistä paikoista huolimatta verkko ei tällä kertaa soinut. 

– Me emme ole tehneet sitä virhettä, että olisimme jo nyt käyneet läpi erikoistilanteita. Ylivoimapelaajat kerrottiin tänään ja alivoima näytettiin aamulla taululta läpi. Molemmat sujui hyvin. Varmasti jos olisi käynyt ylivoimaa ja alivoimaa läpi, niin olisi tänään voittanut, mutta me menemme omaa tahtia asioita eteenpäin, Petrell tuumasi. 

– Kolmannessa erässä ja jatkoajalla meillä oli saumat ratkaista peli ja voittomaali oli siinä kyllä lähellä. Tietysti se olisi ollut mukavampi voittaa, mutta ihan hyvä maku jäi tästä, Petrell jatkoi. 

Ratkaisu nähtiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Ketterän sankariksi nousi Arttu Rämö

Jokipojat pelaa seuraavan harjoitusottelunsa keskiviikkona 28. elokuuta PKS Areenalla SaPKoa vastaan. Silloin siis kauden 2019–20 ärjylauma esiintyy ensimmäisen kerran kotiyleisön edessä.

Ketterä–Jokipojat 3–2 VL (0–0, 1–1, 1–1, 0–0, 1–0)

31.44 0–1 Erno Räisänen (Lassi Raitanen, Nico Joki)

39.09 1–1 Valtteri Lipiäinen (Santeri Airola) YV

50.25 2–1 Roope Mäkitalo (Valtteri Niemi, Valtteri Lipiäinen) YV

50.40 2–2 Lassi Raitanen (Tatu Kokkola)

65.00 3–2 Arttu Rämö VL

Torjunnat:

Samuli Tervo, Ketterä 8+12+15+4=39

Kasperi Kotkaniemi, Jokipojat 11+10+7+1=29

Jäähyt:

Ketterä 6 x 2 min

Jokipojat 7 x 2 min