IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Joni Petrell jatkaa Jokipoikien päävalmentajana

Kausikorttiale

Joni Petrell nähdään myös ensi kaudellakin Jokipoikien penkin takana. 

Jokipojat ja päävalmentaja Joni Petrell ,42, ovat käyttäneet ensi kautta koskevan option. Petrell jatkaa siis ärjypaitojen päävalmentajana myös kaudella 2020–2021. 

– Se oli oma tavoite koko ajan, että saisin täällä jatkaa. Olen viihtynyt hyvin ja pelaajien kanssa on kiva työskennellä. Ilmapiiri on Jokipojissa todella motivoiva, eikä ole kyllä mistään mitään huonoa sanottavaa. Iso juttu minulle on myös se, että seura on hoitanut kaikki velvoitteet kaikille ajallaan, Joni Petrell kertoo. 

– Seura käyttää sopimuksessa olevan option. Olen ollut tyytyväinen tekemisen tasoon. Valmennus on luonut tärkeää ammattimaista tekemisen tasoa jokapäiväiseen työhön, mikä on pitkässä juoksussa menestyksen avain ja tätä pitää vaalia päivästä toiseen. Haluttiin työlle jatkuvuutta, Mehtimäki Oy:n puheenjohtaja Jarkko Immonen sanoo.

Petrell on viihtynyt Jokipoikien organisaatiossa erittäin hyvin. 

– Täällä on samanlainen ilmapiiri kuin Kalajoella aikoinaan. Joka päivä on hyvä fiilis tehdä töitä ja tulla hallille. Positiivinen ja motivoiva ilmapiiri on oikeastaan kaiken a ja o, Petrell sanoo. 

Helsinkiläisluotsi toimi edellisen kerran Mestis-kiekon parissa kaudella 2013–14 HC Keski-Uusimaan apuvalmentajana. Valmentajakokemusta Petrellillä on myös Suomi-sarjasta Huntersista, KJT:sta ja JHT:sta. Kaudella 2018–19 hän toimi Ässien liigajoukkueen apuvalmentajana.

Jokipojat on parantanut tahmean alkukauden jälkeen otteitaan koko ajan. Ärjypaidat on nyt sarjassa kuudentena ja matkaa neljän parhaan joukkoon on enää kolme pistettä. 

– Kausi on ollut opettavainen. Sarja on nopeutunut entisestään. Muokkasimme pelitavallisia asioita kesken kauden ja alku oli opettelua tietyllä tapaa, mutta nyt olemme kaikki samalla kartalla. Ollaan aikataulussa ja meillä on saumat mennä pitkälle keväällä. Uskon, että ensi kauden alku on paljon helpompi, Petrell tuumii. 

Petrellillä on selkeä näkemys siitä, millaisia pelaajia Joensuuhun halutaan jatkossakin. 

– Joukkueen rakentamisprosessi ei sinänsä muutu. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee Liigaan kokeilemaan ja eteenpäin tästä joukkueesta. Varmasti jonkin verran aina vaihtuvuutta tulee. Joukkueen rakentamisessa pelaajien korvien väli on iso kriteeri myös jatkossa. Pelaajien pitää olla motivoituneita ja eteenpäin pyrkiviä, Petrell sanoo. 

Jokipojat on ollut tälläkin kaudella Mestiksen omavaraisin seura ja siitä halutaan pitää kiinni myös tulevaisuudessa. 

– Joni pystyy rohkeasti antamaan omille junioreille peliaikaa ja se onkin tärkeää, Joensuulaisen jääkiekkoilun kehityksen kannalta. Olemmekin jälleen tällä kaudella kirkkaasti Mestiksen omavaraisin joukkue, tästä tietysti myös iso kunnia kuuluu Juniori Jokipojille. Ensikautta on jo hieman mietitty ja uskon, että kokoonpanoon saadaan jälleen nostettua uusia talentteja junioreiden puolelta, Immonen valottaa.