Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jonne Brygger jatkaa ärjypaidassa

27.01.2020

Jokipojat ja Jonne Brygger ovat käyttäneet sopimuksessa olleen kautta 2020–21 koskeneen option.

Jonne Brygger jatkaa Jokipojissa myös ensi kaudella. Seura käytti sopimuksessa olleen option.

Brygger, 19, on tehtaillut tulokaskaudellaan Mestiksessä 36 ottelussa tehot 3+5=8. Työteliäs laituri on pelannut omassa roolissaan vahvasti ja parantanut peliään koko ajan.

– Jonne on pelannut hyvin. Ei ole helppoa hypätä A-junnuikäisenä Suomi-sarjasta Mestikseen, mutta hän on hoitanut oman ruutunsa kyllä mainiosti. Jaellut hyviä taklauksia ja tehnyt paljon hyviä kiekon riistoja, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kehuu.

– Jonne oli ainoa nykypelaajista, jolla oli optio. Minulla oli se tahtotila koko ajan, että hän jatkaa täällä ja halusimme nyt tulla tämän uutisen kanssa ulos.

Porvoolaislähtöinen laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Suomi-sarjaa Porvoon Huntersissa ja saalisti 38 ottelussa tehot 21+14=35. Toissa kaudella Brygger toimi Jokereiden B-nuorten kapteenina.

– Jonne on urheilullinen kaveri ja todella nöyrä peluri. Siitä erittäin mukava valmennettava, että kun sanoo kerran, niin sama virhe ei toistu. Veikkaan, että kenelläkään joukkuekaverilla ei ole Jonnesta mitään huonoa sanottavaa, Petrell sanoo.

Jokipojat ja päävalmentaja Joni Petrell näkee Bryggerissä paljon potentiaalia.

– Kaikki ovat jossain vaiheessa oppirahansa maksaneet ja nousseet steppi kerrallaan isompaan ruutuun. Jonnella on varmasti mahdollisuus ensi kaudella ottaa vielä isompaa roolia, erikoistilannevastuuta ja sitä kautta enemmän jääaikaa, Petrell tuumii.

Jokipoikien ensi kauden joukkueen rakentamisen suunnittelu on aloitettu, mutta keskittyminen on nyt täysillä tässä kaudessa.

– Kaavailuja on tehty ja matseja katseltu. Nykyisten pelaajien kanssa keskustellaan varmasti jossain vaiheessa tässä. Meidän fokus on kuitenkin nyt täysin tässä hetkessä, Petrell valottaa.

Mestis