Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Joulutauko vietetty – Jokipojat kohtaa back to back -viikonloppuna Peliitat

27.12.2019

Jokipojat kohtaa viikonloppuna back to back -peleissä Peliitat. Lauantaina joukkueet kohtaavat PKS Areenalla.

Joulutauko on ohi ja nyt kaukalossa jyvät erotetaan akanoista, kun tapellaan tosissaan asetelmista keväälle.

Jokipojat palaa joulutauolta kohtaamalla back to back -otteluissa Peliitat. Lauantaina joukkueet iskevät yhteen Mehtimäellä ja sunnuntaina Heinolassa.

Jokipojat on sarjassa kuudentena ja raapinut 26 ottelusta kasaan 40 pistettä. Matkaa sarjakärki Kooveeseen on nyt 11 pistettä. Neljän parhaan joukkoon eroa on neljä pistettä. Selän takana niskaan hengittävät KeuPa HT ja Hermes.

Jokipojat on parantanut peliään tahmean startin jälkeen koko ajan ja varsinkin kotikaukalossa ärjynutut on ollut viime aikoina erittäin vahva. Jokipojat onkin voittanut neljä kotipeliä putkeen.

Viidestä edellisestä ottelusta Jokipojat on voittanut kaksi. Ennen joulutaukoa ärjypaidat koki 2–3-jatkoaikatappion sarjanousija Kajaanin Hokin vieraana.

Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä ja raapinut 26 ottelusta kasaan 23 pistettä. Vesa Petäjän luotsaama ryhmä on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja ja tehnyt puolestaan toiseksi vähiten osumia tämän kauden runkosarjassa.

Nuori ja luisteluvoimainen ryhmä on kuitenkin pelannut parhaimmillaan erittäin hyvää lätkää ja ottanut muun muassa tällä kaudella kahdesti hallitsevan mestarin Ketterän päänahan.

Viidestä edellisestä ottelusta Peliitat on voittanut kaksi. Se on pelannut viime aikoina hyvin kotona, mutta vieraissa Peliitat on hävinnyt viisi edellistä kamppailuaan.

Peliittojen avainpelaajia ovat alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa torjuvan Jasper Patrikaisen lisäksi puolustajat Aapo Ahola, Paavo Tyni ja Santeri Koponen sekä hyökkääjät Samuel Salonen, Aleks Haatanen, Pasi Kouvalainen, Matias Mustonen ja Nuorten SM-liigan parhaaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Sakke Hämäläinen.

Jokipojat ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Ärjypaidat ovat voittaneet niistä kaksi.

Jokipojat–Peliitat lauantaina 28.joulukuuta PKS Areenalla klo 17. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#16 Taavi Tiala, Jokipojat

Lestijärven Kuningas pelaa vahvaa kautta. Tekee illasta toiseen valtavan määrän töitä joukkueen eteen. Taklaa, taistelee, räppää maaleja ja tekee peliä. Uskaltaa mennä jokaiseen tilanteeseen ja ajaa maalille röyhkeästi. Muodostanut tehotrion yhdessä Miro Väänäsen ja Jaakko Kuusiston kanssa.

#63 Aleks Haatanen, Peliitat

Kiekko-Vantaan kasvatti teki viime kaudella hurjaa jälkeä Pelicansin A-nuorissa. Vikkelä, taitava ja omaa hyvän laukauksen. Erittäin näppärä ja tehokas laituri. Tippui viimeisten joukossa Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueesta.

Tiesitkö?

– Jokipoikien Terry And on tulokkaiden pistepörssissä seitsemäntenä.

– Jokipoikien Lassi Raitanen on Mestiksen pakkien pistepörssissä toisena.

– Peliittojen kultakypärä Sakke Hämäläinen lähtee lauantain kamppailuun viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Viime viikon pelaajaksi valittu taitava sentteri on tehnyt viidessä edellisessä ottelussa tehot 3+6.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 9+13=22

2) Jaakko Kuusisto 11+10=21

3) Miro Väänänen 6+13=19

4) Lassi Raitanen 4+15=19

5) Joonas Larinmaa 3+15=18

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Sakke Hämäläinen 9+13=22

2) Aapo Ahola 4+14=18

3) Matias Mustonen 7+10=17

4) Samuel Salonen 5+7=12

5) Aleks Haatanen 3+8=11

Mestis