IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Kasvojen pesun paikka viikonloppuna – ”Sydän ei saa enää kertaakaan unohtua”

Dataline

Jokipojat kohtaa viikonloppuna perjantaina kotikaukalossa Kokkolan Hermeksen ja lauantaina vieraskaukalossa Peliitat.

Kahdeksantena Mestiksessä oleva Jokipojat koki keskiviikkona 1–6-tappion Ketterän vieraana. Ärjypaitojen peliesitys jätti paljon toivomisen varaa. Niinpä perjantain Hermes-ottelussa Jokipojilla on kiistatta kasvojen pesun paikka.

– Hallilla käytiin tänään asioita läpi, teroitettiin pelin lainalaisuuksia ja käytiin avointa keskustelua. Kaikki tietää, ettei keskiviikon peliesitys ollut hyväksyttävää. Jokaisen pitää pelata enemmän logolle kuin nimelle selässä. Sydän pelaamisesta ei saa enää unohtua kertaakaan, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Perjantaina Mehtimäelle saapuva Hermes on sarjassa kuudentena. Sebastian Mobergin, Santeri Haaralan, Samu Markkulan, Riku Sihvosen ja Oskari Uomalan tähdittämä Hermes on kerännyt seitsemästä edellisestä ottelustaan pisteitä.

Hermes kaatoi kauden ensimmäisessä kohtaamisessa viikko sitten Jokipojat Kokkolassa maalein 1–3.

– Se peli osoitti, ettei yhtään voi antaa löysää. Ensimmäisessä erässä oltiin luvattoman huonoja ja kaksi viimeistä erää luotiin paljon paikkoja, mutta tuskailimme maalinteon kanssa. Meidän pitää olla aktiivinen oma itsemme jälleen ja jokaisessa pelissä olemme luoneet riittävät paikat voittaakseen. Omassa päässä pitää olla tyly ja se oman maalin edusta pitää olla paikka, johon ei tulla mitään piknikkiä pitämään, Petrell kertoo.

Lauantain vastustaja Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä. Ykköstorjuja Jasper Patrikaisen, Paavo Tynin, Sakke Hämäläisen, kapteeni Pasi Kouvalaisen ja Samuel Salosen tähdittämä Peliitat on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa.

– Peliitoilla kokoonpano on elänyt ja siellä on parhaimmillaan kova materiaali. Meidän keskiössä on oma tekeminen ja se, että rutiinitaso pysyy 60 minuuttia. Sitten kun se pysyy, niin takuuvarmasti alkaa tapahtua hyviä asioita, Petrell tuumii.

Jokipojat voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Heinolassa maalein 6–1 taikuri Joonas Larinmaan johdolla. Peliitat puolestaan haki Joensuusta marraskuun alussa 3–5-lukemin. 

Edullisemmat ennakkoliput perjantain kotiotteluun hankit täältä. Jokipojat–Hermes klo 18.30 PKS Areenalla.