IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Kotietu tähtäimessä – Jokipojat matkustaa RoKin vieraaksi

Kausikorttiale

Jokipojat kohtaa keskiviikkona Lappi Areenalla karsintapeikkoa vastaan tappelevan RoKin.

Jokipojat ja RoKi iskevät yhteen keskiviikkona Lappi Areenalla. Edessä on kuuma kamppailu tärkeistä sarjapisteistä. Mitään ei tälläkään kertaa saa kaukalossa ilmaiseksi, vaan parasta pitää laittaa pöytään jälleen.

Jokipojat taistelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Ärjypaidat ovat sarjassa viidentenä ja saalistaneet 39 ottelusta yhteensä 67 pistettä. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on matkaa pisteen verran.

Jokipojat on yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Ärjypaidat ovat voittaneet 10 edellisestä ottelustaan peräti kahdeksan ja jääneet vain kerran kokonaan ilman pisteitä.

Pohjois-Karjalan kiekkoylpeys matkustaa Lappiin kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Jokipojat pelasi edellisen ottelunsa viikko sitten, kun se kaatoi kotikaukalossa hurjalla päätöserän kirillä Hokin maalein 5–4 Lassi Raitasen, Taavi Tialan, kahdesti onnistuneen Miro Väänäsen ja voitto-osuman 29 sekuntia ennen loppua peippailleen Saku Kivisen osumilla.

RoKi on sarjassa toiseksi viimeisenä ja raapinut 40 ottelusta kasaan 44 paunaa. Matkaa kuiville on kolme pistettä ja pleijariviivaan puolestaan 11 pistettä.

Santeri Immosen luotsaama ryhmä on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Kymmenestä edellisestä ottelusta voittoja on kertynyt kolme. Lauantaina RoKi kaatoi Niko Mikkolan jatkoaikamaalilla Hokin jumbokamppailussa 3–2.

RoKia ei voi aliarvioida, sillä se puree kyllä nilkasta kun paikka on. Ykkösvahti Paavo Hölsä on pitänyt läpi kauden joukkuetta pystyssä, pakistossa laatua tuovat muun muassa Nico Manelius sekä Ville Väinölä ja hyökkäyksen kulmakiviä ovat kultakypärä Kasper Elo, Ville Heikkinen, kesällä HPK:sta pelipaikkaa hakenut Niko Lahtinen, Sport-laina Miro Lehtimäki ja maalinälkäinen Olli-Matti Järvelä.

Jokipojat RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti: ärjypaidat vei molemmat kohtaamiset Mehtimäellä, mutta edellisen kohtaamisen maanteiden shamaanit voitti tammikuun alussa Rovaniemllä jatkoajalla 4–3.

Jokipojat saa kokoonpanoon takaisin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana olleen veskarilupauksen Roope Taposen, loukkaantumisesta toipuneen Niki Blombergin, KooKoon vahvuudessa viime viikon ollut Santeri Salmelan ja HIFK:n mukana olleet Miro Väänäsen sekä Terry Andin. Uutena kasvona ärjynutussa nähdään keskushyökkääjä Jesse Ruotsi.

RoKi–Jokipojat keskiviikkona klo 18.30 Lappi Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

Jesse Ruotsi, Jokipojat

Debyyttinsä ärjynutussa tekevä Rauman Lukon kahden suunnan sentteri. Pelaa tunnollisesti molempiin suuntiin. Nyt luvassa isompaa roolia kuin Liigassa.

Miro Lehtimäki, RoKi

Sport-laina omaa vaarallisen laukauksen ja sitä kautta valtavasti maalintekopotentiaalia. Tehnyt kahteen edelliseen otteluun kolme maalia.

Tiesitkö?

–  Jokipoikien Tatu Kokkola on neljän tehopisteen päässä 100. tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä. Maestro on nakuttanut 139 runkosarjaottelussa IPK:ssa ja Jokipojissa tehot 46+50=96.

– Jokipoikien Saku Kivinen rikkoi viime keskiviikkona 100. tehopisteen rajapyykin Mestiksessä voittomaalillaan Hokin verkkoon.

– Viime viikolla liigadebyyttinsä yhteistyöseura HIFK:ssa tehnyt Jokipoikien oma kasvatti Miro Väänänen lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Jokipojat ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa 23 kertaa. Voitot ovat Jokipojille 16–7.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 17+22=39

2) Jaakko Kuusisto 17+18=35

3) Miro Väänänen 11+24=35

4) Saku Kivinen 18+14=32

5) Joonas Larinmaa 5+25=30

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Kasper Elo 8+23=31

2) Ville Heikkinen 13+15=28

3) Niko Lahtinen 13+12=25

4) Olli-Matti Järvelä 13+10=23

5) Rasmus Smedberg 8+12=20