Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Maestro Tatu Kokkola johdatti Jokipojat voittoon harjoituskauden kotiavauksessa

28.08.2019

Jokipojat kaatoi keskiviikkona harjoituskauden toisessa ottelussa arkkivihollisensa SaPKon maalein 5–1. Ärjypaitojen ykköstykkinä hääräsi tehot 2+1 saalistanut maestro Tatu Kokkola.

Mestis-kauteen valmistautuvat Jokipojat ja SaPKo iskivät yhteen keskiviikkoillan kiekkokahinassa. Kauden 2019–20 Jokipojat nähtiin ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä PKS Areenan jäällä.

Ärjypaidat tulivat hurrikaanin lailla avauserään ja jälki oli sen mukaista, kun taitava keskushyökkääjä Tatu Kokkola iski jo 28 sekunnin pelin jälkeen tilanteeksi 1–0 ja puolustaja Lassi Raitanen läväytti kuuden minuutin kohdalla viivalta tilanteeksi jo 2–0.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi ja Pasi Räsäsen luotsaama SaPKo pääsi paremmin peliin mukaan. Jokipoikien tempo ja aktiivisuus oli kuitenkin vieraille liikaa.

Tehot 2+1 tehtaillut maestro Tatu Kokkola upotti etunurkasta erän alussa 3–0-osuman pehmeäkätisen taikuri Joonas Larinmaan (0+2) ja tehopuolustaja Lassi Raitasen (1+1) syötöistä.

SaPKo kavensi kuitenkin nopeasti, kun Matias Mutikainen iski läpiajon jälkitilanteesta lötön pussiin. Erätauolle lähdettiin kuitenkin Jokipoikien 3–1-johdossa.

Ärjypaidat eivät nostaneet jalkaa kaasulta, vaan jatkoivat hallintaa ja tehojakin löytyi koneesta vielä päätöserässäkin. Työmyyrä Saku Kivinen ohjasi ylivoimalla Esa Lehikoisen viivakudin sisään ja nopea laitahyökkääjä Matias Varttinen sivalsi suorasta luistelusta tarkan rannekudin takaylänurkkaan.

Päätöserän lopussa myös tunteet kuumenivat kuten niin usein arkkivihollisten kohdatessa. Asetelmia haettiin siis jo torstain kohtaamista varten.

Jokipoikien tolppien välissä veskarilupaus Kasperi Kotkaniemi torjui erinomaisen ottelun ja pysäytti 30 kiekkoa. SaPKon maalilla Oskari Salminen joutui venymään kiekon tielle 29 kertaa.

Joukkueet kohtaavat heti huomenna uudestaan, kun Rantasalmella kiekko tippuu jäähän klo 18.30. Kyseessä on Rantasalmen Urheilijoiden 40-vuotisjuhlaottelu. Aloituskiekon tulee pudottamaan maailmanmestari ja JYP-tähti Jarkko Immonen. Jokipoikien sentteri Erno Räisänen on edustanut junioreissa nimenomaan Rantasalmen Urheilijoita.

Päävalmentaja Joni Petrellin kommentit ottelusta:

"Olen tyytyväinen siihen miten pelaajat puristi kolmella ketjulla. Puolustuspelaamisessa oli vielä puutteita, mikä on luonnollista tässä vaiheessa kautta. Kärkiketjujen onnistumiset ovat positiivinen asia ja Tammelan ketjukin olisi voinut sen kolme maalia räpätä. Torstain peliin tulee muutoksia ja kaikki ne, jotka eivät tänään pelanneet pelaavat. Dominik Salama tekee debyytin maalissa. Se on valmennukselle ehkä mielenkiintoisempi ottelu siinä mielessä, että nähdään paljon uusia jätkiä tositoimissa"

Jokipojat–SaPKo 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)

0.28 1–0 Tatu Kokkola (Jaakko Kuusisto, Santeri Silvennoinen)

6.15 2–0 Lassi Raitanen (Joonas Larinmaa, Tatu Kokkola)

22.01 3–0 Tatu Kokkola (Joonas Larinmaa, Lassi Raitanen)

23.42 3–1 Matias Mutikainen (Matias Rauvola, Tino Siren)

45.05 4–1 Saku Kivinen (Esa Lehikoinen, Nico Joki) YV2

49.55 5–1 Matias Varttinen (Niki Blomberg) TV