IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Matias Varttinen tähtää huippukauteen – ”Siksi minut on tänne hankittu”

Kausikorttiale

Matias Varttinen vaihtoi patapaidan ärjynuttuun. Uralleen uutta nostetta Joensuusta hakeva laitahyökkääjä haluaa pelata huippukauden ja auttaa Jokipoikia menestymään.

Jos tulevalla kaudella mietit PKS Areenan lehtereillä, että kuka ihme on tuo oikealta laukova taskuraketti, joka paahtaa kaukalossa miljoonaa ja aiheuttaa vauhdillaan vastustajan puolustajille harmaita hiuksia illasta toiseen, niin vastaus on Matias Varttinen.

Kolmella edellisellä kaudella liigajäillä kirmannut hyökkääjä päätti kesällä hakea uutta nostetta uralleen Mestiksestä. Ässissä heinäkuussa 24 vuotta täyttänyt hyökkääjä kunnostautui alempien kentällisten luotettavana työntekijänä, mutta nyt energistä laituria odottaa iso rooli kärkiketjuissa. Joukkueeksi valikoitui Jokipojat, jota valmentaa viime kaudelta Porista tuttu Joni Petrell.                                                                                

– Aika paljon tuli käytyä asioita läpi, kun joukkuetta valitsin. Tulin siihen tulokseen, että tämä on paras paikka tässä kohtaa ja sen takia täällä ollaan. Uskon tämän olevan steppi takaisin isompiin ympyröihin, Matias Varttinen kertoo.

Nopea ja taitava Varttinen lähtee kovin odotuksin uransa ensimmäiseen Mestis-kauteen.

– Haluan johtaa edestä, näyttää suuntaa ja esimerkkiä. Tulosta odotan itseltä ja siksi minut on varmasti myös tänne hommattu, Varttinen sanoo.

Varttinen on kiistatta yksi koko Mestiksen mielenkiintoisimmista nimistä alkavalla kaudella. Nimi kannattaa laittaa mieleen viimeistään nyt.

Jokipojilla on alkavalle kaudelle kasassa mielenkiintoinen sekoitus, jossa on paljon nuoria, eteenpäin meneviä uusia nimiä ja useamman vuoden seurassa pelanneita kokeneempia nimiä.

– Meillä on hyvä ja nälkäinen joukkue kasassa tässä. Odotan, että loppukaudesta tulos on hyvä ja menemme pitkälle, Varttinen valottaa.

Varttinen ei ole ainut porilainen tämän kauden joukkueessa. Myös maalivahti Kasperi Kotkaniemi ja hyökkääjä Julius Harttunen tarttuivat haaviin nimenomaan Porista. 

– Ehkä se porilaisuus voi jotenkin näkyä tai ainakin sitten loppukaudesta, Varttinen naurahtaa.

Tsekkaa koko haastattelu yltä.