Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Matias Varttinen upotti SaPKon jatkoaikatrillerissä

01.02.2020

Jokipojat nappasi upean 5–4-jatkoaikavoiton SaPKosta PKS Areenalla lähes 1300 silmäparin edessä. Mehtimäen jäähallin räjäytti voittomaalilla kultakypärä Matias Varttinen.

Veriviholliset Jokipojat ja SaPKo iskivät yhteen kuumassa, kiihkeässä ja laadukkaassa lauantai-illan Mestis-näytelmässä. Kamppailusta kehkeytyi melkoinen jännäri ja yleisölle tarjottiin tunnevyöryjä laidasta laitaan.

Jokipojat hukkasi 4–1-johtonsa kamppailussa, kun SaPKo vyörytti hyökkäyksiä toinen toisensa jälkeen kohti Roope Taposen vartioimaa maalia.

Jokipojat oli ottelussa tehokas maalipaikoissaan ja puolusti tiukasti. Kahden ensimmäisen erän aikana ärjypaidat väisti luodit ja selvisi SaPKon hallintahetkistä upean ottelun pelanneen Taposen johdolla.

Kolmannen erän lopussa tasatilanteessa Jokipojat oli pesukoneessa omissa, mutta tappeli pelin jatkoajalle. Kuuman illan ratkaisijaksi nousi ärjypaitojen kultakypärä Matias Varttinen, joka tälläsi sentterivelho Miro Väänäsen maagisesta esityöstä laatan voimalla pussiin.

– Voittoon voi olla erittäin tyytyväinen, mutta ei me oltu sillä tasolla millä pitäisi. SaPKo pelasi erittäin hyvin. SaPKo oli avauserässä parempi, mutta se oli meille 2–0, toinen erä oli jo parempi, kolmas erä oli virheettömin meiltä, mutta SaPKo vei sen pystyyn, SaPKo vei itse asiassa maalipaikat selvemmin kuin viikko sitten. Ovatko nämä aina näin ihmeellisiä pelejä, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell ihmetteli.

– Taponen oli loistava maalissa ja oltiin tehokkaita maalipaikoissa. Meille isot pisteet, Petrell jatkoi.

Jokipojat oli avauserässä tyly maalipaikoissa: Saku Kivinen ohjasi ensimmäisellä minuutilla avausosuman ja Niki Blomberg tälläsi Teemu Siirosen häikäisevästä passista tilanteeksi 2–0.

Toisessa erässä taottiin sitten maaleja: maalitykki Kivinen pyssytti Oskari Salmisen vaihtoon 3–0-osumalla, SaPKon Henri Keskilohko hassutteli yksilösuorituksella kavennuksen, Miro Väänänen löi Jokipojat 4–1-johtoon rystykudilla ja Tommi Laakso toi pässipaidat kahden maalin päähän.

Kolmannessa erässä SaPKo tuli väkisin tasoihin ja sai maaleista lisää energiaa, vaikka erä sinänsä oli tasainen. SaPKon Matias Mutikainen iski kolme syöttöpistettä keränneen Bernard Isiguzon laukauksesta tulleen paluukiekon verkkoon ja Ässä-laina Niko Kivelä latasi ylivoimalla Tino Sirenin poikittaissyötöstä pelin tasoihin.

Ratkaisu verivihollisten kohtaamisessa nähtiin jatkoajalla, kun kultakypärä Matias Varttinen painoi suoraan syötöstä lämärillä limpun uuniin Miro Väänäsen syötöstä.

– Sain hyvän passin ja laukaus lähti vielä hyvin. Kova kamppailu ja se roikkui molempiin suuntiin.

Varttinen kohtasi SaPKon riveissä pelanneen veljensä Aleksin.

– Kauden neljäs kerta. Välillä kun menee kulmaan, niin molemmat kattelee toisiaan, eikä kumpikaan tee mitään, Varttinen naureskeli.

Jokipojat on sarjassa viidentenä. Ärjypaidat jatkaa kauttaan keskiviikkona kotiottelulla Kajaanin Hokkia vastaan.

Jokipojat–SaPKo 5–4 JA (2–0, 2–2, 0–2, 1–0)

0.46 1–0 Saku Kivinen (Lassi Raitanen, Erno Räisänen)

15.17 2–0 Niki Blomberg (Teemu Siironen, Taavi Tiala)

24.03 3–0 Saku Kivinen (Oskari Seppälä)

27.42 3–1 Henri Keskilohko (Niko Kivelä, Bernard Isiguzo)

34.17 4–1 Miro Väänänen (Matias Varttinen, Santeri Salmela)

36.33 4–2 Tommi Laakso (Bernard Isiguzo, Joonas Savolainen)

42.32 4–3 Matias Mutikainen (Bernard Isiguzo)