Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluennakko: Lauri Monosen Muisto-ottelu & Jokipojat-KOOVEE

22.02.2019

Jokipojat kunnioittaa syksyllä menehtyneen kiekkolegendan Lauri Monosen muistoa lauantaina PKS Areenalla juhlallisin menoin.

Ottelutapahtuma alkaa jo klo.16:00 muisto-ottelulla, jossa vastakkain pelaavat Joensuun Kiekko-Poikien ja Helsingin IFK:n nimekkäät alumnijoukkueet. Mononen edusti urallaan molempia seuroja. Kiekko-Poikien retropaidan pukevat ylleensä muun muassa Hannu ja Jari Kapanen, Markku Kyllönen, Yrjö Hakulinen ja Seppo Repo.

IFK:n rosteriin on nimetty esimerkiksi Mika Kortelainen, Harri Rindell, Iiro Järvi ja Pekka Tuomisto. IFK:n penkin takana nähdään Heikki Riihiranta ja Pentti Matikainen. Muisto-ottelun tuomaroivat joensuulaisille tutut tuomarit Olavi Viitalahti ja Jarmo Miinin.

Muisto-ottelun jälkeen, ennen Jokipojat-KOOVEE Mestis-ottelua pidetään juhlalliset seremoniat "Leuka" Monosen muistoksi. Paikalle saapuu myös Monosen lähipiiri.

Mestis-joukkueet lämmittelevät muisto-ottelun aikana harjoitushallin puolella, näin ollen paikalle saapuneen yleisön ei tarvitse odottaa Mestis-ottelun alkua, kuin yhden jäänajon verran.

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis muistelee itsekin lämmöllä edesmennyttä kiekkolegendaa Lauri Monosta.

- Muistan, kun 80-luvun puolivälissä "Late" tuli Joensuuhun. Pääsin pelaamaan hänen kanssaan samassa ketjussa silloisessa Susiraja-turnauksessa. Laten kanssa tutustuin paremmin myös vuonna 2004, kun hän tuli Jokipoikien edustusjoukkueen matkaan viikoksi ja pelasi yhden ottelunkin. Kyllä "Late" oli monelle ikäiselleni ja muillekkin yksi isoimmista idoleista. Hän oli suomalaisen jääkiekon uranuurtaja, joka on avannut tietä monelle suomalaiselle jääkiekkoilijalle. Mononen oli yksi pelaaja, joka pystyi pelaamaan silloista Neuvostoliiton punakonetta vastaan, Varis muistelee lämmöllä.

Jokipojat ottavat lisävirtaa omaan koitokseensa muisto-ottelutapahtumasta. Ärjylauma tarvitsee janoisesti sarjapisteitä, jotta kotietu pudotuspeleihin olisi taattu.

- Lauantaina on upea päivä, hieno tilaisuus tulossa. Hieno kunnianosoitus ennenkaikkea seuralta! Tämä on myös loistava mahdollisuus meille, pelaamme kuitenki tärkeistä sarjapisteistä. Meidän pitää ajatella omaa tekemistä, KOOVEE osaa olla vaarallinen joukkue, vaikka ovatkin sarjataulukon häntäpäässä. He pääsevät pelaamaan aika paineettomassa tilassa, meillä on eri tilanne. Jokainen ottelu on meille nyt erittäin tärkeä. KOOVEE:ta vastaan pitää pystyä viemään peliä, se vaatii sitä, että jokainen pelaaja laittaa kaikkensa likoon. Puolustuspelaamisesta ei saa tinkiä, silloin kun on aika puolustaa, tehdään se jämäkästi. Ennen kaikkea nautitaan hienosta ottelutapahtumasta ja mennään pilke silmäkulmassa, Varis alustaa.

Kokoonpanoissa nähdään pieniä muutoksia. Kapteeni Esa Lehikoinen ja pelikieltonsa jo kärsinyt Niko Seppälä ovat sivussa illan kamppailusta. Maalissa aloittaa Niilo Halonen.

 

LAURI MONOSEN MUISTO-OTTELUN AIKATAULUT:

Hallin ovet ja kioskit aukeavat klo.15:00

Muisto-ottelu JOKP-HIFK alkaa klo.16:00

Ärjyravintolat aukeavat ja anniskelu alkaa klo.16:00

Juhlalliset seremoniat alkavat klo.17:00

Mestis-ottelu Jokipojat-KOOVEE alkaa seremonioiden jälkeen
välittömästi.

Hienoa jääkiekkospektaakkelia pääsee seuraamaan yhdellä ja samalla ottelulipulla ja kausikorteilla! Tervetuloa!

 

Joensuun Kiekko-Poikien valkoiset retropaidat huutokaupataan! Huutokauppa on jo avoinna! Paitoja voi huutaa itselleen osoitteesta https://jokipojat.fi/huuto. Paitojen lähtöhinnat ovat 60€ ja huutoja voi tehdä aina perjantaihin 1.3 klo.12:00 asti!

Mestis