Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluennakko: TUTO-Jokipojat

28.02.2019

Jokipojat lähtevät perjantaina Etelä-Suomen vieraskiertueelle, jonka ensimmäinen pysäkki on Turussa Kupittaalla. Perjantai-illan ottelu on todellinen kuuden pisteen kamppailu sarjataulukossa heti perässä hengittävän TUTO:n kanssa.

Jokipojat ja TUTO ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolme kertaa. Kaikki ottelut ovat päättyneet ärjylauman voittoihin, mutta perjantaina kolmen pisteen voitto olisi elintärkeä pudotuspelien kotiedun saamiseksi. 

TUTO:n otteet ovat olleet vaihtelevia, voittoja ja tappioita on tullut tasaiseen tahtiin, mutta perjantai-illan otteluun Turun Toverit tulevat makea voitto harteillaan sarjakärki LeKistä, jonka turkulaiset kellistivät Lempäälässä keskiviikkona numeroin 2-4. Myös Jokipojat saivat kaivatun kolmen pisteen voittonsa Lauri Monosen muisto-ottelutapahtuman yhteydessä pelatusta KOOVEE-kamppailusta viime lauantaina. Upean päätöserän turvin ärjylauma nuiji tamperelaiset luvuin 5-3. 

Molemmat joukkueet kamppailevat verissä suin pudotuspelien kotiedusta, eli joukosta neljän parhaan joukkoon runkosarjassa. Jokipojat ovat sarjataulukossa sijalla viisi 71 pisteellä ja TUTO on heti perässä kuudentena 69 pisteellään. TUTO:lla on myös yksi ottelu enemmän pelattuna Jokipoikiin nähden. 

-TUTO on tällä hetkellä yksi päävastustajista, kun mietitään lopullisia runkosarjan sijoituksia, joten perjantaina on edessä tärkeä vieraspeli. Viikko on pyritty pitämään suhteellisen vähän kuormittavana, koska edessä on kaksi pitkän matkan peliä lyhyessä ajassa. Energiat täytyy olla korkealla molemmissa otteluissa, koska vastaan tulevat kotijoukkueet pelaavat fyysistä peliä. Tämän viikon harjoituksissa on käyty pelitavallisia asioita läpi kertausmielessä ja on sinne jotain uuttakin tuotu vähän jo pudotuspelejä silmällä pitäen, valmentaja Ville Väänänen kommentoi.

-Tämä vieraskiertue toimii hyvänä testinä playoffeja ajatellen, kun pelataan lyhyen ajan sisään kaksi kovaa kamppailua. Positiivisin ja luottavaisin mielin lähdetään reissuun. Toivotaan että saadaan aikaiseksi hyvät esitykset ja sitä kautta hyvä pistepotti matkaamme Joensuuhun.

Jokipoikien matka Turkuun käynnistyy perjantaina jo varhain aamulla. Lopullinen kokoonpano TUTO-kamppailuun varmistuu ottelupäivänä puolilta päivin.

Mestis