Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-Hermes 2-1VL

11.01.2019

Jokipoikien ja PKS:n tarjoama ilmaisottelu päättyi trillerimäisen näytelmän päätteeksi Jokipoikien 2-1 voittoon voittolaukauskilpailussa (0-0,1-1,0-0,0-0,1-0). Yleisöä ilmaisotteluun oli saapunut katsomaan 2607 silmäparia.

Ottelun alussa Joensuussakin juhlistettiin loppiaisena voitettua nuorten maailmanmestaruutta ja joensuulaislähtöistä maailmanmestaria Urho Vaakanaista. Kasvattajaseura Jokipoikien järjestämää kukitusta vastaanottivat Vaakanaisen perhe.

Itse kamppailu käynnistyi lämpimissä merkeissä. Kovat taklaukset säestivät ensimmäistä kaksikymmenminuuttista ja pitivät niin pelaajat, kuin yleisön hereillä. Ottelun kuudennella minuutilla ärjypakki Lassi Raitanen taklasi vieraiden Juho Korhosta sillä seurauksella, että kivuliaan näköinen Korhonen kannettiin paareilla pois kaukalosta. Kun kahden minuutin rangaistuksen saanut Raitanen pääsi pois jäähyaitiosta, kokkolalaisten Henri Limma lähti kostoretkelle, joka päättyi riitapukareiden rähinään. Erän aikana molemmille joukkueille siunaantui hyviä maalipaikkoja, mutta maalivahdit molemmissa päissä selviytyivät urakastaan virheittä.

Toisessa erässä Hermeksen malttamattomuus aloitusympyrässä kostautui. Tuomarit joutuivat kaksi kertaa vaihtamaan Hermeksen aloittajaa. Sen vuoksi vieraiden Sampo Paulaharju passitettiin rangaistusaitioon pelin viivyttämisestä. Jokipoikien ylivoima pyöri vaarallisesti ja maali haiskahti jo ilmassa. Kiekkoa toimitettiin vaarallisesti kohti Samuel Jukurin vartioimaa maalia. Lopulta Taavi Tiala rouhi kiekon maalin edustalta ohi Jukurin huudattaen runsaslukuista kotiyleisöä. Hermes tasoitti ottelun ylivoimahyökkäyksen päätteeksi 1-1 vajaat neljä minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä kunnostautui Joonas Niemelä.

Kolmannen erän alussa Jokipoikien kultakypärällä Joonas Larinmaalla oli tuhannen taalan paikka siirtää kotijoukkue johtoon. Hermeksen puolustus hukkasi kiekon Larinmaalle omalla puolustusalueella ja kärkäs hyökkääjä pääsi nokikkain Samuel Jukurin kanssa. Larinmaa kuitenkin ajautui liian lähelle Jukuria ja maalin sijasta nähtiin vain yhteentörmäys, josta kotiyleisö sai aihetta vihellyskonserttiin vaatien tilanteesta rangaistuslaukausta. Erässä vihellettiin ”pikkukakkosia” puolin ja toisin, mutta hyvin pyörineet ylivoimat eivät tuottaneet tulosta kummallekkaan joukkueelle. Jokipojille siunaantui useita hyviä maalipaikkoja, mutta vieraiden Samuel Jukuri oli jälleen piikkinä lihassa ex-seuraansa vastaan torjuen nämä kaikki tilanteet ilmiömäisesti. Kun maaleja ei enää nähty, siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaika oli täysin Jokipoikien hallintaa, osittain saadun ylivoimankin ansiota. Viiden minuutin aikana kiekko ei kuitenkaan ylärimaa lähemmäksi päässyt ja Hermeksen maali tuntui olevan jälleen kuin kirottu.

Rangaistuslaukauskilpailussa nähtiin yksi toisensa jälkeen upeampia suorituksia ja onnistumisia. Viiden laukojan jälkeen tilanne oli tasan 2-2. Pudotuspeliparissa Tatu Kokkola upotti oman rystynostonsa ja kun Hermeksen Samu Markkula pysähtyi Niilo Haloseen, oli Jokipoikien voiton juhlat valmiita alkamaan. Joukkue kaatoi sarjakärki Kokkolan Hermeksen ensimmäistä kertaa tällä kaudella huikean trillerin päätteeksi.

-Erittäin hyvä peli meiltä, ennen kaikkea tuo viisi vastaan viisi pelaaminen oli mallikasta ja maalipaikat meille oli aika selvästikin. Jukuri oli erinomainen tänään, mutta niin oli Nippekin. Tyytyväinen saa olla, että laadukasta sarjakärkeä saatiin horjutettua ja ottaa voitto siitä. Se kyllä luo itseluottamusta tuolla kopissa, tästä on kyllä hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitokset kuuluvat myös joensuulaiselle runsaslukuiselle kotiyleisölle, he olivat löytäneet tänne Mehtimäelle ja PKS Areenalle. Yksi iso teema oli tänään, että nautitaan tuosta pelistä ja kyllä minä ainakin nautin siitä viihteestä mitä nämä erinomaiset joukkueet tänä iltana tarjosi, päävalmentaja Jouni Varis summasi.