Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-IPK 1-4

15.03.2019

Kauden viimeinen runkosarjan kamppailu päättyi väkevästi esiintyneen IPK:n 1-4 vierasvoittoon (1-2, 0-1, 0-1). Lopputuloksen myötä Jokipojat aloittaa pudotuspelinsä Imatran Ketterää vastaan ensi tiistaina Imatralla.

Ennen ottelua faniryhmä Susirajan Punamustat palkitsivat Jokipoikien kauden parhaimmat pelaajat. Faniryhmän valinnat olivat seuraavat:

Paras maalivahti: Niilo Halonen

Paras puolustaja: Eero Teräväinen

Paras hyökkääjä: Joonas Larinmaa

Läpimurtopelaaja: Miro Väänänen

Ärjysydän: Mika Koivisto

PKS Areenassa riitti mekkalaa varsin mukavasti, kun molempien joukkueiden faniryhmät pitivät ääntä ja rummuttivat omia kannustushuutojaan kilpaa. Ottelun maalinteon aloitti IPK ylivoimalla, kun Tuomas Vartiaisen hyvä rannelaukaus ohitti ärjykassari Niilo Halosen. Jokipojilla oli ajoittain vaikeuksia IPK:n kovan paineistuksen kanssa. IPK sai vaarallisia maalipaikkoja ärjyjen omista kiekollisista virheistä. Jokipoikien Janne Väyrynen jatkoi tulikuumaa virettään karattuaan läpiajoon IPK:n puolustajilta. Kliininen viimeistely maalivahti Tuomas Tolosen haarojen välistä sai PKS Areenan hurraamaan 1-1 tasoitusmaalia. Erätauolle näytettiin menevän 1-1 tasalukemissa, mutta IPK:n Topi Piipponen karkasi Jokipoikien vaihtovirheen vuoksi nokikkain Niilo Halosta vastaan, eikä erehtynyt vaan siirsi vieraat 1-2 johtoon vain 17 sekuntia ennen eräsummeria.

Toisessa erässä IPK pysyi selvästi kuskin paikalla. Liukasliikkeinen karhulauma aiheutti useasti vaaratilanteita Jokipoikien puolustusalueella, eikä Jokipoikien ylivoimakaan ottanut onnistuakseen IPK:n paineistaessa rajusti. IPK oli tehdä jopa alivoimamaalinkin, mutta videotarkistuksen jälkeen maalia ei hyväksytty. Hetki tämän jälkeen IPK siirtyi jo 1-3 johtoon tasalukuisina Aatu Hämäläisen osumalla. Tämän jälkeen Jokipojat käytti aikalisän rauhoittaakseen tilanteen. Tämä auttoi ja Jokipojatkin pääsivät hieman paremmin jo peliin kiinni. Jokipojille siunaantui hyvä tilaisuus kaventaa ottelu aivan erän loppuhetkillä, kun Toni Leinonen karkasi läpiajoon, mutta tällä kertaa rankkarispesialisti pysähtyi karhuveskari Toloseen.

Jokipojat tuli kolmanteen erään paremmalla ilmeellä. Ärjylauma sai hyviä tilanteita aikaiseksi IPK:n päädyssä ja kerran kiekko meni maaliin asti, mutta se hylättiin videotarkistuksen jälkeen potkuliikkeen vuoksi. Jokipoikien takaa-ajoa hidasti rangaistukset, joidenka ansiosta IPK pääsi pyörittämään ylivoimaa useampaan otteeseen. Jokipojat jatkoi pirteää tekemistä erän edetessä, mutta IPK:n maalivahti Tuomas Tolonen piti pintansa hyvillä torjunnoillaan. Jokipojat haki kavennusosumia ilman maalivahtia, mutta IPK viimeisteli loppulukemat 1-4 tyhjään maaliin ja päätti kautensa voittoon.

IPK:n kausi siis päättyi voitokkaasti, sillä RoKi voitti Hermeksen vieraissa 0-1 ja otti tarvittavat lisäpisteet pudotuspelipaikan varmistamiseksi. Tappion myötä Jokipoikien sarjasijoitus on kuudes. Pudotuspeleissä vastaan asettuu sarjassa kolmanneksi sijoittunut Imatran Ketterä, joten tarjolla on viime kauden puolivälierien uusinta.

-Alku oli mitä oli, meidän tavoite neljän sakkiin mureni ehkä jo Rovaniemelle. Joukkue vähän puhalteli ilmoja pihalle. Ei päästy siihen tavoitteeseen, mitä tavoiteltiin. Pääasia että ollaan Playoffeissa. Tämän päivän pelistä sen verran, että alku oli vaikeaa, ei päästy siihen luisteluun, mikä on meillä ollut vahvaa. Peli oli muuten ihan ok tasolla, sellaista playoff-pelin tunnetta näkyi. Kamppailtiin kovaa mies miestä vastaan. Mutta mailalla hakkaaminen oli kyllä melkoista tänään, toivottavasti tämä linja ei tule ensiviikolla pudotuspeleihin, päävalmentaja Jouni Varis pyöritteli ottelun päätyttyä.