Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-KeuPa HT 3-2ja

20.02.2019

Jokipojat otti maukkaan voiton KeuPa HT:sta Toni Leinosen jatkoaikaosumalla lukemin 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0). Yleisöä myrskyisen sään keskeltä PKS Areenalle oli saapunut 768 silmäparia.

Ottelun alkutahdit lyötiin Jokipoikien tahtiin. Kotijoukkue oli aktiivisempi ja hallitsi kenttätapahtumia. Hallinta alkoi näkymään keuruulaisten jäähyilynä, mutta ärjylauman ylivoima ei tuottanut kuitenkaan tulosta. Isäntien Joonas Larinmaa hyödynsi vieraiden todellisen tunaroinnin ja pääsi nautiskelemaan 1-0 johto-osumasta, kun ottelua oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Erän loppupuolella jäähyboksin ovi kävi tiuhaan kotijoukkueelle, mutta hyvä alivoimapelaaminen piti lukemat erätauolle mentäessä lukemissa 1-0.

Toisessa erässä jäähyboksin ovi ei ottanut sulkeutuakseen. Jokipojat otti nopeaan tahtiin kaksi kahden minuutin rangaistusta. Toinen rangaistus kostautui, kun ex-jokipoika Jani Ollitervo pääsi ampumaan b-pisteen kaarelta kiekon vastustamattomasti ohi Joonas Haraldin. Rikkonainen peli jatkui, mutta tällä kertaa keuruulaisten osalta, kun läpiajoon karannutta Tuomas Ahtosta rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Nykysääntöjen mukaan rangaistuslaukausta voi mennä ampumaan kuka tahansa pelaaja. Päävalmentaja Jouni Varis laittoi ampumaan ”rankkari” luottomiehensä Tatu Kokkolan, joka ei erehtynyt vaan pisti kiekon vastustamattomasti ohi KeuPa HT:n kassari Paavo Hölsän.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet väänsivät vahvasti kohti vastustajan maalia. Erän ensimmäisellä puoliskolla KeuPa HT:lla oli omat paikkansa ja ärjylaumalla oli ajoittain vaikeuksia omassa kiekollisessa pelissään. Vieraat ehtivät jo tuulettaa 2-2 tasoitusmaalia, mutta videotarkistuksen jälkeen voitiin todeta potkaisuliike, jonka vuoksi maalia ei hyväksytty. Videotarkistuksen jälkeen Jokipojille siunaantui pari loistavaa maalipaikkaa, mutta vieraiden Paavo Hölsä torjui kotijoukkueen maalintekoyritykset. Erän loppupuolella Joonas Harald sai venyä parhaimpaansa KeuPa HT:n hakiessa vimmatusti tasoitusosumaa. Loputtomiin ei Haraldinkaan huipputorjunnat auttaneet. Keupa HT tasoitti ottelun 2-2 Jani Siekkisen osumalla, kun ottelua oli jäljellä 2 minuuttia. Joukkueet lähtivät etsimään paremmuutta jatkoajalle tasatilanteesta 2-2.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 17 sekuntia, kun Jokipojat viimeisteli tehokkaasti suoran hyökkäyksen Toni Leinosen johdolla. 3-2 voittomaaliin upean esityön teki kookas puolustaja Tobias Winberg.

-Voitto lämmittää tietysti. Jatkoajalla hyvä maali ja tärkeät kaksi pistettä. Pelin kaksi ensimmäistä erää oli rikkonaisia, siellä tuli aika paljon jäähyjä puolin ja toisin. Sen vuoksi osa pelaajista pelasi enemmän ja osa vähemmän. Tällä hetkellä me harjoitellaan tiukkaa ja se varmaan myös vähän näkyi, ettei oltu ehkä ihan herkimmillään. Mutta otamme vastaan ilomielin nämä kaksikin pistettä ja jatketaan eteenpäin. Lauantaina on iso päivä joensuulaisille. Silloin pelataan tietysti Mestis-ottelu, mutta pelataan myös Monosen Laurin muistolle. Toivottavasti väki löytää PKS Areenalle, päävalmentaja Jouni Varis kommentoi.

Jokipoikien seuraava ottelu pelataan lauantaina 23.2 klo.17:00. Silloin PKS Areenalla vietetään Lauri Monosen muisto-ottelutapahtumaa, jossa pelataan myös esiottelu Joensuun Kiekko-Pojat vastaan Helsingin IFK klo.16:00. Muisto-ottelussa jäällä ja vaihtopenkillä viilettää lukuisia suomalaisia ja joensuulaisia kiekkolegendoja. Näet molemmat ottelut yhdellä ja samalla Mestis-ottelun lipulla.