Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-KOOVEE 5-3

23.02.2019

Lauantai-iltaa vietettiin juhlallisin menoin PKS Areenalla. Ilta oli omistettu edesmenneen jääkiekkolegenda Lauri Monosen muistolle. Yleisöä halliin oli löytänyt mukavat 2596 silmäparia.

Päivä alkoi Joensuun Kiekko-Poikien ja Helsingin IFK:n alumnijoukkueiden muisto-ottelulla. Joensuun Kiekko-Poikien valkoisten retropaitojen selkämyksessä oli Lauri Monosen tunnettu pelinumero #15. Itse ottelu päättyi kuin symbolisesti 1-5 HIFK:n voittoon. Helsingin vieraiden tehopelaaja oli Mika ”Kölli” Kortelainen, joka oli mukana jokaisessa HIFK:n maalissa. JOKP:n ainokaisen teki Hannu Kapanen rangaistuslaukauksesta.

Ottelun jälkeen vietettiin upeat juhlallisuudet. PKS Areenan uudella screenillä näytettiin Lauri Monosen muistovideo. Monosen vanha pelikaveri ja hyvä ystävä Heikki ”Hexi” Riihiranta piti koskettavan puheen PKS Areenan runsaslukuiselle yleisölle. Juhlaseremoniassa jäällä punaisella matolla istui Monosen lähipiiri, joita muistettiin kukkasin. Seremonioiden aikana julkistettiin uusi Lauri Monosen nimeä kantava muistopalkinto, joka tullaan jakamaan tulevaisuudessa merkittävästä työstä joensuulaisen jääkiekon hyväksi.

Juhlallisuuksien jälkeen Mestis-joukkueet Jokipojat ja KOOVEE aloittivat oman kamppailunsa. Ottelun alkutahdit olivat selvästi kotijoukkueen hallintaa, mutta vaarallisimmat maalipaikat jäivät ottelun avausminuuteilla puuttumaan. Jokipoikien kahden minuutin rangaistus koitui kohtaloksi, kun erää oli pelattu yli puolet. KOOVEE pyöritti ylivoimaansa hyvin ja Riku Sihvonen pääsi sivaltamaan tamperelaiset 0-1 johtoon.

Jokipojat joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla. Vierailijat oli jälleen vaarallinen omalla ylivoimallaan ja siirtyikin ottelussa 0-2 johtoon ylivoiman jälkeisellä pyörityksellään, kun Erno Hopponen yllätti siniviivakudillaan ärjyveskari Niilo Halosen. Pitkään ei kotijoukkue katsonut kahden maalin takaa-ajossa, vaan puolustajalupaus Eero Teräväinen toi Jokipojat maalin päähän vain puolitoista minuuttia KOOVEE:n maalista. KOOVEE siirtyi ottelussa 1-3 johtoon ennen toisen erän puoliväliä Julius Valtosen läpiajomaalilla, joka lirui Niilo Halosen jalkojen välistä juuri ja juuri maaliviivan ylitse. KOOVEE pelasi erittäin uhrautuvasti omalla alueellaan blokaten useita ärjylauman laukauksia.

Kolmanteen erään tuli sisukas Jokipojat. Peli pyöri jälleen tiuhaan tahtiin KOOVEE puolustusalueella. Erää saatiin pelata aina lähes puoliväliin saakka, kunnes Mika Koivisto neppasi Tomi Ristelin nenän edestä kiekon yläkulmaan ja tuoden Jokipojat maalin päähän. Jokipojat jatkoi pyöritystään ja se näkyi KOOVEE:n jäähyilynä ja pienenä turhautumisenakin. Ärjylauma latasi lisää puita uuniin ja tuli tasoihin ylivoimalla Miro Väänäsen rystykäännöllä B-pisteiden välistä. 3-3 tasoitusosuman jälkeen KOOVEE:n päävalmentaja Juha Pajuoja käytti aikalisän palaveeratakseen suojattiensa kanssa. KOOVEE:n jäähyily jatkui ja Jokipojat pääsi vielä ylivoimalle aivan ottelun loppuhetkillä. Sen tilaisuuden kotijoukkue hyödynsi hienon ottelun pelanneen Joel Olkkosen tulisella rannelaukauksella. Maali vei Jokipojat 23,6 sekuntia ennen ottelun loppua 4-3 johtoon. KOOVEE yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tamperelaisten pyristelyt päätti Tatu Kokkola iskemällä limpun tyhjään reppuun.

Jokipojat otti siis elintärkeät kolme sarjapistettä loistavan kolmannen erän suorituksilla. Jokipoikien kolmannen erän ylivoimaa kuvasi hyvin Niilo Haloselle merkattu yksi torjunta, kun virkaveli KOOVEE:n maalilla sai olla 16 kertaa kiekon tiellä.

-Hyvä Joensuu, hieno päivä ollut joensuulaiselle kiekkokansalle. Pitää kiittää järjestäjiä ja yleisölle. Upea päivä, joukkueelle aika haaste oli lähteä tuohon pelaamaan. Ja kun kaverille peli oli vikaan erään mennessä 1-3. Meillä ei mennyt kuitenkaan tavarat housuun, tultiin hienosti rinnalle ja ohi ja saatiin täyden kolmen pisteen voitto. Kiitän kaikkia, pelaajia, yhteistyökumppaneita ja yleisöä tästä päivästä, päävalmentaja Jouni Varis kiitteli pelin päätyttyä.