Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-SaPKo 1-4

16.02.2019

Jokipoikien ja SaPKo:n välinen lauantai-illan kamppailu oli tasainen aina ottelun loppuminuuteilla saakka. SaPKo otti kuitenkin elintärkeät kolme sarjapistettä itselleen tehokkaan viimeisen erän turvin lukemin 1-4 (1-1, 0-1, 0-2).

Jokipoikien ja SaPKo:n välinen lauantai-illan #erätauko -ottelu käynnistyi juhlallisin seremonioin, kun Lähitapiola Itä jakoi 7500 euron lahjoituksen Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä Ry:lle.

Varsinainen ottelu sai harmittavan alun kotijoukkueen kannalta, kun vierasjoukkue SaPKo iski ottelun avausmaalin ajassa 04:07. Jokipojat tulivat kuitenkin tasoihin puolitoistaminuuttia myöhemmin. Joel Olkkonen vapautti hyökkäyksen kärkenä pyyhältäneen, paluun kaukaloon tehneen Lassi Raitasen, joka sijoitti hyvällä rannelaukauksellaan kiekon ohi SaPKo:n maalivahti Roope Urpolahden. Erä oli muutoin vauhdikasta ja kiekko liikkui päästä päähän nopeaan tahtiin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1 tasalukemissa.

Toisen erän alussa Jokipojat ottivat kuskin paikan ja se näkyi SaPKo:n toistuvana jäähyilynä. Ärjylauma sai pyörittää ylivoimaa pitkät tovit, mutta pässipaitojen maalivahti Roope Urpolahti oli mies paikallaan pitäen vieraat mukana pelissä. SaPKo siirtyi pelissä kuin varkain 1-2 johtoon hienon sommitelman päätteeksi, jonka päätti Ville Tiitinen. Tilanne sai alkunsa Jokipoikien kiekon menetyksestä omalla siniviivalla. Maalin jälkeen voimasuhteet vaihtuivat ja Jokipojat menettivät otettaan pelistä. Tähän reagoi myös Jokipoikien valmennus, jotka ottivat aikalisän erän puolivälin jälkeen. Erän loppupuolella siunaantui paikkoja molemmilla joukkueille, mutta maalivahdit pitivät pintansa tolppien välissä.

Kolmatta erää pelattiin pitkään ilman sen suurempia tapahtumia. Erän edettyä alkoi myös jäähyboksi käymään tiuhemmin puolin ja toisin. Joukkueet pelasivat ottelun viimeisillä minuuteilla tasavajaana. SaPKo sai miehityksensä täyteen aiemmin, joten he pääsivät pelaamaan ottelun kriittisillä hetkillä ylivoimaa. Vieraiden Niklas Salo luisteli vasenta kaistaa pitkin kohti Jokipoikien maalia ja laukoi tarkan laukauksen ohi Niilo Halosen. SaPKo heitti vielä lisää kylmää vettä niskaan vain minuutti myöhemmin Tatu Vihavaisen 1-4 maalilla. Jokipojat yrittivät kavennusmaalia vielä ilman maalivahtia, mutta vieraiden maalivahti Roope Urpolahti pelasi erittäin varmasti ja torjui SaPKo:n tärkeään 1-4 voittoon.

-Onnittelut SaPKolle voitosta. Mitä Jokipojat oli tänään, ehkä minä valmensin liikaa tuota joukkuetta viikon aikana. Ei mitään SaPKolta pois, mutta ei meidän peli toiminut mihinkään suuntaan. Valinnat, milloin piti prässätä, se oli vajaata ja milloin piti pelata trapia, niin sitä taisi olla yhdessä vaihdossa ja lähtöpelaamisessa tuli luokattoman paljon huonoja syöttöjä. Ennen kaikkea tuo neljäs maali kuvasti sitä, että onko meillä jollain oikeus pelata puolustusalueen puolustuspeliä eri tavalla, miten olemme sopineet. Muutamalle äijälle tuli tänään ohipeli. Ne maksoivat tärkeät pisteet tänään, päävalmentaja Jouni Varis harmitteli.

-Yksi mies taisteli, Halonen maalissa. Ei meillä viisikot ollut sitä luokkaa mitä pitäisi SaPKoa vastaan olla. Harmittaa todella paljon. Pääsisikin tuonne jätkien pään sisälle, tietäisi mitä siellä miehillä tänään liikkui. Kaikki on mennyt tällä viikolla hyvin, aamujää tänään oli hemmetin raikas ja kaikki näytti hyvältä. Sitten jotenkin vaan tämä peli ei ollut sellainen, mitä Joensuussa pitäisi pelata.

Jokipoikien seuraava kotiottelu pelataan keskiviikona 20.2 klo.18:30 PKS Areenalla. Vastaan asettuu silloin hallitseva mestari KeuPa HT.