Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: K-Vantaa-Jokipojat 0-2

02.03.2019

Jokipojat nollasi Niilo Halosen johdolla K-Vantaan ja otti tärkeät kolme sarjapistettä taskuun lukemin 0-2 (0-1,0-0,0-1).

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä, kuten tällä kaudella on ollut tapana. Kamppailun ensimmäiset vaaratilanteet järjesti Jokipojat, jotka toimittivat kiekkoa aktiivisesti kohti K-Vantaan maalia ja sen maalivahtia Valtteri Ignatjewia, mutta tolppaa lähemmäksi ei ärjypaidat vielä ensiminuuteilla päässeet. Ottelun avausmaali nähtiin erän puolivälissä hyvin pelanneen vierasjoukkueen toimesta, kun Janne Väyrynen löysi maalin edustalla olleen Tatu Kokkolan, joka taiteili lukemat 0-1 rystypuolen nostollaan.

Toinen erä jatkui Jokipoikien pienoisella hallinnalla. Ärjypaidat olivat alati aktiivisempia ja voittivat kaksinkamppailuja, joista rakentui loistavia maalipaikkoja. Etenkin hyökkäysketju Väyrynen, Kokkola ja Leinonen olivat varsin näkyvä kolmikko. Toisen erän aikana Jokipoikien hyviä otteita varjostivat huolimattomat joukkuerangaistukset, kun kentällä pyörähteli ylimääräisiä kenttäpelaajia. Erinomaisen alivoiman ansiosta ärjypaidat selvisivät kuitenkin näistä töppäilyistä ilman takaiskuja. Erän aikana Joonas Larinmaa järjesti Janne Hämäläiselle takatolpalle avopaikan, mutta K-Vantaan kassari Ignatjew venyi komeaan mailatorjuntaan ja piti lukemat 0-1 erätauolle mentäessä.

Kolmannessa erässä tempo oli kova ja tilanteita syntyi molemmissa päädyissä, mutta joukkueiden maalivahdit pitivät erinomaisilla otteillaan numerot tulostaululla muuttumattomina. Erän puhuttavin tilanne sattui Jokipoikien puolustusalueella, kun aloituksen jälkeen pistepörssin kärki Miro-Pekka Saarelainen ja Jokipoikien kapteeni Esa Lehikoinen törmäsivät toisiinsa. Tilanteessa Saarelainen satutti jalkaansa, mutta rangaistuksia tästä ei jaettu. Jokipojat teki tärkeän 0-2 johto-osuman vajaat 6 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Eetu Rissanen kumautti kovalla lyöntilaukauksellaan siniviivan tuntumasta kiekon ohi ilman mailaa operoineen Valtteri Ignatjewin. K-Vantaa laittoi ottelun loppuun kaikki panokset peliin, mutta ärjylauma taisteli ja puolusti maagisen Niilo Halosen johdolla täydet kolme sarjapistettä matkaansa Joensuuhun 0-2 lukemin.

Voitolla Jokipojat varmisti lopullisesti paikkansa pudotuspeleissä ja paransi mahdollisuuksia taistelusta pudotuspelien kotiedusta. Kolme lisäpistettä nostivat ärjypaidat runkosarjan sijalle neljä ohi TUTO:n ja SaPKo:n.

-Tärkeät pisteet tietysti. Sarjataulukkoa kun katsoo, niin kolme pistettä lämmittää.  Se lämmittää erityisesti, miten Jokipojat pelasi tänään. Tehtiin Väänäsen Villen kanssa elokuva eilisestä ja päätettiin porukalla, että tänään meitä on vaikea voittaa. Vahvaa tekemistä koko 60 minuuttia koko joukkueelta ja siitä iso kiitos jätkille, päävalmentaja Jouni Varis kiitteli.

Jokipojilla on Mestiksen runkosarjaa jäljellä neljä ottelua. Seuraava kamppailu väännetään keskiviikkona 6.3 Imatralla Ketterää vastaan.