Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Ketterä-Jokipojat 2-1

23.03.2019

Jokipoikien ja Ketterän välinen puolivälieräsarjan kolmas ottelu päättyi Ketterän niukkaan 2-1 (1-0,1-1,0-0) kotivoittoon. Ketterä johtaa ottelusarjaa 2-1.

Joukkueiden kolmas kohtaaminen starttasi vauhdikkaasti heti aloituskiekon pudottua jäähän. Molemmat joukkueet olivat valmiina, eikä kumpikaan osapuoli jarrutellut lainkaan. Ensimmäinen erä tarjosi runsaasti kovia taklauksia ja vaarallisia tilanteita. Jokipojille tarjottiin pariinkin otteeseen ylivoimaa Ketterän tötöillessä kuudella kenttäpelaajalla jäällä, mutta tolppaa lähemmäksi ärjylauma ei ensimmäisessä erässä päässyt. Sen sijaan Ketterä aloitti ottelussa maalinteon hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi, josta Valtteri Lipiäinen suti tolpasta kimmoneen kiekon Niilo Halosen selän taakse.

Jokipojat sai toiseen erään todellisen salama-alun. Ärjylauma pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, joka hyödynnettiin nopealla suoralla hyökkäyksellä. Kultakypärää kantanut Toni Leinonen löysi loistavalla syötöllä maalin kulmalle pyyhältäneen Janne Väyrysen, joka puttasi lukemat tasoihin 1-1, kun toista erää oli pelattu vain 14 sekuntia. Ketterä karkasi ottelussa pian takaisin johtoasemaan Henry Karjalaisen iskettyä imatralaisten toisen osuman maalinedustalta. Pian johtomaalin jälkeen Ketterä heilutti Jokipoikien maaliverkkoa kolmanteen kertaan, mutta maalia ei hyväksytty maalivahdin häirinnän vuoksi.

Kolmas erä jatkui kiivaana taisteluna. Jokipojat olivat lähellä tasoitusosumaa, kun Toni Leinonen pääsi jo nokikkain Karolus Kaarlehdon kanssa, mutta Leinosen laukaus kilpistyi tolppaan. Maalipuut toimivat pelastajina myös Jokipoikien päädyssä, kun Ketterän voimahyökkääjän Ville Paalasen laukaus kilautteli ylärimaa Niilo Halosen selän takana. Ottelun lähestyessä loppuaan Jokipojat paineisti Ketterän päätyyn vimmatusti, tähän reagoi myös Ketterän valmennuskolmikko, joka otti aikalisän kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jokipojat hakivat tasoitusta ilman maalivahtia ottelun viimeisellä minuutilla, mutta hurjan myllytyksenkään jälkeen tasoitusmaalia ei syntynyt.

-Hyvin tultiin peliin, siitä jatkettiin mihin Joensuussa jäätiin. Toiseen erään tehtiin maailman luokan yv-maali. Tuossa lopussa voiko kuudella viittä vastaan parempia maalipaikkoja rakentaa, ei voi, mutta ei tehty tällä kertaa. Tulosta taululla täytyy kunnioittaa, päävalmentaja Jouni Varis sanaili.

-Ketterä hyvä, Jokipojat hyvä, tuomarit hyvä, tunnelma hallissa hyvä. Tästä on hyvä jatkaa maanantaihin, Ketterän pääluotsi Maso Lehtonen runoili lyhyesti.

Joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran PKS Areenalla maanantaina 25.3 klo.18:30. Liput myynnissä osoitteessa www.ticketmaster.fi. Kaikki hallille kannustamaan ärjylauma voittoon!