Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Ketterä-Jokipojat 2-4

19.03.2019

Loistava ryöstö Imatralta! Jokipojat otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun Ketterä nujertui vieraissa lukemin 2-4 (0-0,1-1,1-3).

Pudotuspelien ensimmäinen ottelu ja sen ensimmäinen erä oli alkuun tunnustelevaa. Molempien joukkueiden kentälliset hakivat vielä varmoja helppoja ratkaisuja virheiden välttelemiseksi. Erän aikana molemmille osapuolille siunaantui ylivoima-aikaakin, mutta niiden aikana kumpikaan joukkue ei päässyt vielä juhlimaan. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä vauhdikkaammaksi peli muuttui. Taklauksia alkoi sadella ja kiekkoa toimitettiin maalille hanakasti. Vaarallisimmat tilanteet syntyivät juurikin maalille heitetyistä pomppukiekoista, jotka maalivahdit omilla tonteillaan hoitelivat kunniakkaasti suojuksiinsa.

Toiseen erään jäälle luisteli vaarallinen kotijoukkue. Ketterä sai aikaiseksi pienimuotoisia pyörityksiä Jokipoikien päätyyn. Erän alkuhetkillä Ketterälle tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta laukausta suorittamaan tullut kultakypärä Aku Kestilä ei ärjykassaria Niilo Halosta ohittanut ujutuksellaan. Pudotuspelien ensimmäisestä maalista vastasi Jokipojat. Kokenut konna, kapteeni Esa Lehikoinen tykitti ylivoimalla kiekon ohi Karolus Kaarlehdon hyvällä rannelaukauksellaan B-pisteen yläkaarelta. Ketterä tuli vajaan kuuden minuutin päästä ottelussa tasoihin Henry Karjalaisen kulmanousun päätteeksi. Näistä 1-1 tasalukemista siirryttiin kohti ottelun kolmatta erää.

Kolmas erä alkoi Jokipoikien osalta mallikkaasti, kun energisen telaketjun hyökääjä Taavi Tiala rouhi Esa Lehikoisen laukauksesta pompanneen irtokiekon Ketterän rysään, kun erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Jokipojat pelasi hyvin fiksusti, eikä lähtenyt puskemaan hyökkäyksiään Ketterän muodostamaan keskialueen sumppuun. Yksi hyökkäyssiniviivan pomppukiekko kuitenkin kostautui ärjylaumalle. Siitä syntyneen Ketterän vastahyökkäyksen viimeisteli tehokkaasti Aku Kestilä. Tämän takaiskun jälkeen alkoi Jokipojat-show. Ensin Eero Teräväinen heilutti Ketterän maaliverkkoja tuuttaamalla siniviivalta tulisen lämärin aivan maalin ylänurkkaan ja hetkeä myöhemmin Toni Leinonen löysi nerokkaasti Tatu Kokkolan imatralaisten puolustuksen keskeltä, joka iski Jokipojat jo kahden maalin johtoon kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tähän lamaantui Ketterän otteet, eikä imatralaiset saaneet enää loppukiriä aikaiseksi.

Illan ehdottomiin hahmoihin kuului ehdottomasti Jokipoikien kapteeni Esa Lehikoinen, joka johti joukkojaan etulinjassa tehoilemalla pisteet 1+2. Voitolla Jokipojat ryöstää kotiedun itselleen ja saa mahdollisuuden toiseen voittoon torstaina kotiyleisön edessä PKS Areenalla.

-Kaksi hyvin valmistautunutta joukkuetta oli vastakkain. Hyvä lähtö, mutta sitten tuli kaksi jäähyä alkuun. Siinä oltiin hetki vaikeuksissa, mutta hyvin hoidettiin ne hetket. Pelinä ihan ok, ei siinä sen kummempaa. Tiukka vääntö, josta saatiin ensimmäinen kiinnitys. Matka jatkuu torstaina kotona, päävalmentaja Jouni Varis sanaili niukasti.

-Hyvä laadukas jääkiekko-ottelu, fyysistä peliä. Pari nukahdusta tänään, josta maksettiin kova hinta. Mutta tästä mennään eteenpäin, matka on vasta alkanut, niin ikään vähäsanainen Ketterä-luotsi Matias Lehtonen summasi.

Pudotuspelisarjan toinen osaottelu pelataan torstaina 21.3 PKS Areenalla klo.18:30. Liput ostettavissa osoitteesta www.ticketmaster.fi.