Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Ketterä-Jokipojat 4-2

06.03.2019

Avainpelaajien poissaoloista kärsinyt, mutta vahvasti taistellut Jokipojat koki tappion Imatran Ketterälle tasaisen kamppailun päätteeksi lukemin 4-2 (0-1,2-1,2-0).

Jokipojat oli varsin pirteällä pelipäällä ottelun ensiminuuteista lähtien. Ärjylauman nopeajalkaisuus aiheutti harmaita hiuksia Ketterälle jäähyjen muodossa. Jokipoikien ylivoimassa näkyi selkeästi Tatu Kokkolan ja Mika Koiviston poisjäännit, jonka vuoksi ylivoimakoostumuksiakin oli jouduttu hieman muuttelemaan. Erän aikana ylivoimakin parani ja ottelun toisen ylivoiman päätyttyä Jokipojat iskivät lukemiksi 0-1 Taavi Tialan ohjattua maalin edestä Janne Väyrysen lähettämän laukauksen ohi Ketterän maalivahdin Karolus Kaarlehdon. Pian johtomaalin jälkeen Jokipojille siunaantui kolmas ylivoima putkeen, mutta kahta peräkkäistä ylärimaan osunutta laukausta lähemmäksi ei ärjypaidat päässeet.

Toisessa erässä Ketteräkin oli saanut koneensa käyntiin ja kotijoukkue saikin vaarallisia maalipaikkoja aikaiseksi etenkin erän alkupuoliskon ylivoiman aikana, kun Jokipoikien Niko Seppälä istui kahden minuutin rangaistusta kampituksesta. Ketterä tuli ottelussa 1-1 tasoihin ennen erän puoliväliä vastahyökkäyksen päätteeksi, maalintekijänä Rasmus Hämäläinen. Ketterä sai kiekon heti toistamiseen jo Niilo Halosen selän taakse, mutta videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin maalivahtiin syntyneen kontaktin vuoksi. Tätä ei Ketterän vaihtoaitio sulattanut ja se näkyi myös Ketterä-luotsi Maso Lehtosen eleistä otteluvalvojaa kohtaan piippuhyllylle. Vain hetki videotarkastuksen jälkeen Jokipojat siirtyi ottelussa 1-2 johtoon, kun Lauri Huhdanpään rannelaukauksella, joka ohitti maskissa olleen Karolus Kaarlehdon. Toiselle erätauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa 2-2, kun Ketterä tasoitti ottelun hetki ennen erätaukosummeria Jesse Juntheikin luudittua maalin edustalla pyörineen kiekon ohi Niilo Halosen.

Kolmannessa erässä nähtiin tasaväkisten joukkueiden vääntämistä, jossa tunteetkin alkoivat käymään lämpöisinä. Ketterä siirtyi ottelussa 3-2 johtoon ylivoimalla Henry Karjalaisen ohjattua Samuli Tanhuan viivalaukauksen yläkulmaan. Jokipojat haki vimmatusti tasoitusmaalia ja ottelun loppuhetkillä Niilo Halonen otettiin pois maalilta tasoitusmaalin saamiseksi kuudella kenttäpelaajalla. Tällä kertaa siinä ei onnistuttu, kun Ketterä iski viimeisen naulan arkkuun tyhjään Jokipoika-maaliin ja loppunumerot sinetöitiin 4-2 lukemin.

-Jokipoikien taistelu oli ihan ok. Vähän haasteita toi aamupäivän muuttujat, kun tuli muutamia poisjääntejä. Niiden jouduttiin ylivoimakoostumuksia muuttamaan ja se ehkä näkyi ylivoimapelissä. Muuten hyvä taistelu, pikkasen kasvamista meillä on pelin kuumissa paikoissa. Silloin kun pitää puolustaa vahvasti, niissä oltiin vähän huolimattomia. Pitää pystyä pelaamaan jäähyttömästi, tänään ketterä ratkaisi pelin ylivoimalla. Mutta näistä opitaan ja mennään eteenpäin, päävalmentaja Jouni Varis summasi ottelun pakettiin.

Seuraava mahdollisuus sarjapisteisiin tulee perjantaina 8.3, kun Jokipojat isännöi PKS Areenalla Heinolan Peliittoja klo.18:30 alkaen. Naistenpäivän kunniaksi Jokipojat tarjoaa kaikille naisille ilmaisen sisäänpääsyn PKS Areenan päätykatsomoihin.