Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: LeKi-Jokipojat 3-2

19.01.2019

Jokipoikien ja LeKi:n välinen kamppailu Lempäälässä, oli taattua Mestis-kiekkoa. LeKi korjasi täyden pistepotin tiukan taistelun päätteeksi numeroin 3-2 (0-0,2-2,1-0).

Kamppailu Lempäälässä käynnistyi vauhdikkaasti. Kotijoukkue LeKi oli todella energinen ja näytti fyysisyyttään heti alkuminuuteista lähtien. Jokipojilla oli ajoittain vaikeuksia ylittää keskialuetta LeKi:n kovan paineistuksen alla. Erän edetessä myös ärjylauma pääsi paremmin ja paremmin pelin juoneen kiinni ja saikin rakennettua maalipaikkoja. Pelottavin tilanne erän aikana nähtiin, kun Tuomas Ahtonen sai laukauksen kypäräänsä ja jäi jäähän makaamaan. Tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä ja Ahtonen jatkoi otteluaan normaalisti.

Ottelun toisessa erässä alkoi maaliverkot heilumaan molemmissa päissä. Avausmaalista vastasi Jokipojat ja Mika Koivisto ylivoimalla ajassa 22:24. LeKi tuli rinnalle puolitoista minuuttia myöhemmin Valtteri Lemmetyn viivalaukauksella. Maalitehtailu jatkui reilu minuutti myöhemmin, kun Taavi Tiala pääsi tuikkaamaan Jokipojat 1-2 johtoon. Kun LeKi osui vielä kertaalleen maalitolppien väliin, mentiin tauolle 2-2 tasalukemissa.

Kolmas erä mentiin yhtä vauhdikkaasti kuin aiemmatkin erät. Tilanteita syntyi molempiin päihin ja kiekko liikkui vauhdikkaasti. Erän ainoan osuman teki LeKi, suoraan aloitusvoitosta. Viivamiehen paikalla ollut hyökkääjä Santeri Vuoti laukoi tulisesti kiekon aivan yläriman alle ja huudatti kotiyleisöä, jota oli saapunut paikalle 415 silmäparia. Jokipojat yritti ottelun tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta siinä onnistumatta.

-Pitää joukkuetta kiittää puolustustaistelusta, kovasti sydäntä puolustettiin. Aika selvä kehityskohde löydettiin kuitenkin. Kaksi maalia omiin suoraan aloituksesta molemmissa kamppailussa. Meillä oli hetkemme pelissä, ei pystytty niistä laittaa ja vastustaja teki. Lähdetään Joensuuhun harjoittelemaan. Harmittaa vietävästi, Jouni Varis pyöritteli.

-Erittäin kova, tasainen vääntö. Laadukkain Mestis-peli täällä Lempäälässä tällä kaudella. Saatiin pidempiä pyörityksiä aikaiseksi. Joukkueelta löytyi sydäntä riittävästi ja kun Vuotikin onnistui tänä viikonloppuna, se tietää meille hyvää, LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela kertasi.