Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: SaPKo-Jokipojat 5-6VL

02.02.2019

Savonlinnassa nähtiin todellista viihdettä koko rahan edestä. Hurjien vaiheiden jälkeen Jokipojat otti arvokkaan 5-6 (1-4,0-0,4-1,0-0,0-1) voiton voittomaalilaukauskilpailun jälkeen.

SaPKo sai juhlaotteluunsa lentävän lähdön. Pelikello ei ehtinyt vierähtää kahta minuuttiakaan, kun Matias Lainio laukoi rannelaukauksen ärjypuolustajien jaloista ohi Joonas Haraldin. Erä eteni puoliväliin asti tasaisissa merkeissä, kunnes Jokipojat pääsivät kahden minuutin ylivoimalle. Ylivoimapeli toimi, kun Joonas Larinmaa pääsi sutimaan maalin edustalla pyörineen kiekon Roope Urpolahden patjan alta maaliin. Siitä alkoi Jokipoikien kylmä suihku savonlinnalaisten niskaan. Ärjylauma takoi reiluun viiteen minuuttiin vielä kolme maalia. Toni Leinonen siirsi jälleen maalin edustalta Jokipojat 1-2 johtoon ajassa 14:18. Vajaat neljä minuuttia ennen erän loppua Joonas Larinmaa teki jo illan toisensa siirretyn rangaistuksen aikana. Maaliin hienon esityön teki Niko Ervasti, joka hyvällä nousullaan kiersi SaPKon maalin ja löysi syötöllään takatolpilla olleen Larinmaan, jonka oli helppo työ luutia kiekko maaliin. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, jossa katsottiin, oliko tilanteessa maalivahdin estämistä, mitään syytä maalin hylkäämiselle ei kuitenkaan tapahtunut. Ärjyt marssivat erätauolle 1-4 lukemissa, kun Mika Koivisto ohjasi Niko Seppälän laukauksen verkon perukoille vain 20 sekuntia ennen erätaukosummeria.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen herätteli ensimmäisellä erätauolla joukkuettaan maalivahdin vaihdolla. Ottelun aloittanut Roope Urpolahti sai tehdä tilaa Nico Vikstenille. Itse erä eteni melko sekavissa merkeissä. SaPKo pääsi pyörittämään ylivoimaansa reilun kymmenen minuutin sisään kolme kertaa, mutta uhrautuvasti pelannut ärjylauma selvisi jokaisesta ylivoimasta takaiskuitta. Jokipojat pääsivät kokeilemaan erän aikana ylivoimaa aivan erän loppusekunneilla, mutta maalittoman toisen erän jälkeen Jokipojat pääsivät jatkamaan ylivoimaansa kolmanteen erään.

Erän alku oli ylivoima mukaan lukien täysin Joonas Larinmaan näytöstä. Kultakypärä piti pässilauman puolustusta täysin pilkkanaan ja viimeisteli kypärätemppunsa tyylikkäästi purjehtimalla maalin eteen ja tinttaamalla lukemat 1-5. SaPKo laittoi kapuloita kuitenkin rattaisiin kaksi minuuttia myöhemmin Atte Karppisen osuttua kotiyleisön iloksi. Savonlinnalaiset jatkoivat loppukiriään muutama minuutti myöhemmin Antti Palojärven 3-5 osumalla siirretyn rangaistuksen aikana. SaPKo sai maaleista lisävirtaa huomattavasti ja Jokipojat olikin yhtäkkiä helisemässä. Kotijoukkue tuli jo maalin päähän Niklas Salon niitatessa irtokiekot takatolpilta sisään. Jokipoikien jäähyily ottelun loppuhetkillä ei luvannut hyvää ärjypaidoille. SaPKo pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa, eikä siinä erehtynyt, kun Atte Karppinen pääsi laukomaan 5-5 tasoituksen tuhannen taalan paikalta Jokipoikien alivoimakolmikon keskeltä viisi minuuttia ennen loppua. Kun enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, oli aika siirtyä jatkoajalle.

Jatkoajalla SaPKolla oli parhaimmat paikat ratkaista ottelu. Isäntien puolustajalle Ville Väinölälle siunaantui jopa läpiajo, mutta ärjypaitojen onneksi laukaus osui tolppaan. Jatkoajan pysyessä maalittomana, siirryttiin voittomaalilaukauskilpailuun. Voittomaalilaukauskilpailussa Jokipojilta onnistui Toni Leinonen ja Joonas Larinmaa. Kun SaPKolta onnistui vain Matias Lainio, pääsi Jokipojat tuulettamaan voittoa SaPKon juhlaottelussa.

-1500 henkinen yleisö sai nauttia hienosta pelistä. Ensimmäinen erä oltiin tehokkaita, toisessa tapettiin hyvin jäähyjä, viimeisessä erässä oltiin karussa, mutta tämä Talvisalo on semmoinen karu paikka ja kaveri tuli tasoihin. Voitosta pelattiin, saatiin kaksi pistettä, kolmekin oli otettavissa, mutta kaksi otetaan mielellään mukaamme Joensuuhun. Harjoitellaan vielä johtoasemassa pelaamista. Saimme SaPKon loppuiltaan pienen särön, minkä lupasin ennen ottelua, päävalmentaja Jouni Varis paketoi.

-En tiedä menikö lataus yli, oltiin ihan telineissä eka erä, toinen erä oltiin vielä vähän telineissä, kolmannessa käytettiin kaikki keinot ja kavennettiin ja päästiin tasoihin. Rankkarit on aina vähän sellaisia, että mikä päivä sattuu veskareille ja pelaajille, joskus ne menee joskus ei, SaPKon käskyttäjä Pasi Räsänen kommentoi.

Mestis siirtyy nyt maaottelutauolle. Jokipojat pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona 13.2 PKS Areenalla klo.18:30 LeKiä vastaan.