Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: TUTO-Jokipojat 4-1

01.03.2019

Jokipoikien pisteiden metsästys ei tuottanut tulosta Turussa. TUTO vei tasaisen kamppailun kotiyleisönsä edessä lukemin 4-1 (0-0,1-1,3-0).

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista Mestis-kiekkoa. TUTO oli ensimmäisellä kaksikymppisellä hieman huolimaton mailapelaamisen kanssa, josta heille vihellettiinkin useampi kahden minuutin rangaistus. Jokipoikien ylivoimapeli pyöri ajoittain ihan miehekkäästi, mutta tulosta se ei kuitenkaan tuottanut ja erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toista erää ehdittiin pelata ainoastaan 46 sekuntia, kun kotijoukkue siirtyi ottelussa 1-0 johtoon Miro Mäkisen iskiessä Joonas Haraldin torjuman paluukiekon verkon perukoille. Ajassa 28:09 oli Jokipoikien vuoro heiluttaa maaliverkkoja. Kapteeni Esa Lehikoinen levitti kiekon hyvin siniviivan tuntumassa Janne Hämäläiselle, joka laukoi kiekon vastustamattomasti etuyläkulmaan ohi TUTO-veskari Julius Pohjanoksan.

Erän alut olivat vaikeita ärjylaumalle. Kolmatta erää ehdittiin pelata nyt vain 23 sekuntia, kun TUTO:n Juho Virtanen yllätti Joonas Haraldin Jokipoikien maalin takaa ja TUTO siirtyi ottelussa 2-1 johtoon. Erä jatkui TUTO:n hallinnassa ja turkulaiset saivatkin aikaiseksi kovaa painetta Jokipoikien päätyyn. Ärjypaidat kerjäsivät lisää hankaluuksia, kun puolustaja Niko Seppälä menetti alimpana miehenä kiekon hyökkäyssiniviivalla, josta TUTO:n hyökkääjä Niko Ahoniemi karkasi läpiajoon. Seppälä joutui rikkomaan Ahoniemeä rangaistuslaukauksen arvoisesti, josta Ahoniemi ei erehtynyt, vaan siirsi varmasti TUTO:n 3-1 johtoon, kun ottelua oli pelaamatta vajaat 13 minuuttia. Jokipoikien bensa ei enää riittänyt ottelun loppua kohti. Sen sijaan TUTO viimeisteli 4-1 voittonsa tyhjään maaliin Juho Virtasen illan toisella osumalla.

-Pettyneet fiilikset tietysti. Kaks erää taisteltiin jollakin tavalla, mutta ei me oltu tänään lähellekään sillä tasolla millä pitäisi olla täällä Turussa. En tiedä johtuko nuo reilut 500 kilometriä siihen, ei pitäisi. Harmittava pieni lahja kolmannen erän alkuun ja blokista syntyneestä rankkarista kaveri karkasi 3-1. Loppu olikin sitten jo kosmetiikkaa. Nyt ei ole huominen vielä mielessä, katsotaan mitä tehdään, mutta jotain tehdään, vähäsanainen päävalmentaja Jouni Varis summasi ottelun päätyttyä.

Seuraava mahdollisuus tärkeisiin sarjapisteisiin tulee kuitenkin nopeasti. Jokipojat kohtaa lauantaina K-Vantaan Tikkurilassa klo.17:00 alkaen.