Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Taistelu kotiedusta kiristyy – Jokipojat kohtaa keskiviikkona PKS Areenalla Hokin

04.02.2020

Jokipojat kohtaa viikon ainoassa ottelussaan keskiviikkona PKS Areenalla sarjanousija Kajaanin Hokin.

Jokipojat ja Hokki iskevät yhteen keskiviikkona Mehtimäen hornankattilassa. Edessä on kuuma kamppailu tärkeistä sarjapisteitä – molemmilla joukkueilla panosta riittää.

Jokipojat on sarjassa viidentenä ja saalistanut 38 ottelusta 64 paunaa. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on vain piste.

Jokipojat on yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Ärjypaidat ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. Keskiviikkona Jokipojat jahtaa viidettä perättäistä kotivoittoa.

Lauantaina Jokipojat nappasi komean 5–4-jatkoaikavoiton jännitysnäytelmässä SaPKosta kotikaukalossa. Maaliverkkoa heiluttivat Saku Kivinen (2+0), Niki Blomberg, Miro Väänänen (1+1) ja sankariksi noussut kultakypärä Matias Varttinen (1+1).

Jokipoikien kokoonpanoon on luvassa muutoksia, sillä veskarilupaus Roope Taponen on alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana Saksassa, laituri Terry And on tämän viikon HIFK:n mukana ja Santeri Salmela KooKoon vahvuudessa. Lisäksi puolustajat Wiljami Kupiainen ja Niki Blomberg ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi ainakin tämän viikon. Nico Joki on sivussa vielä noin kaksi viikkoa.

Mestis-debyyttinsä keskiviikkona tekee vasta 17-vuotias puolustajalupaus Juho Juvonen. Nuorukainen on pelannut tällä kaudella tehokkaasti niin seuran B- kuin A-nuorissakin. Juvonen on SHL:ssä pelaavan maalivahdin Janne Juvosen pikkuveli.

Kahden vuoden tauon jälkeen Mestikseen palannut Hokki on sarjassa toiseksi viimeisenä. Seuraikoni Jarkko Heikkisen luotsaama ryhmä yrittää välttää karsinnat ja kavuta vielä playoff-junaan.

Hokki on voittanut 10 edellisestä ottelustaan kolme. Viime lauantaina se otti kotikaukalossa ison päänahan runkosarjan voitosta taistelevasta Kooveesta kotikaukalossa maalein 4–2.

Hokkia on turha aliarvioida, sillä Teemu Seppänen on maalissa vaikea ohitettava, pakistossa kärki on terävä ja hyökkäyksessä Mestiksen pistepörssiä johtava Jarkko Harjula, tutkapari Tuomas Komulainen ja KooKoo-laina Sami Tamminen ovat kovia tekijöitä.

Jokipojat ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa: Kajaanissa Hokki harjasi molemmat väännöt, mutta joulukuussa Jokipojat raapi PKS Areenalla täyden pistepotin maestro Tatu Kokkolan ja Jaakko Kuusiston päätöserän osumilla 2–1-lukemin. Parasta on siis jälleen lyötävä pöytään.

Jokipojat–Hokki keskiviikkona klo 18.30 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#27 Ville Räsänen, Jokipojat

Raamikas puolustaja pelaa jämäkästi omassa päässä, liikkuu hyvin ja tukee hyökkäyksiä aktiivisesti. Jokipoikien oma kasvatti kellottaa isoja minuutteja illasta toiseen. Carolina Hurricanesin 7.kierroksen varaus kesältä 2017.

#12 Sami Tamminen, Hokki

Taitava ja erittäin pehmeäkätinen hyökkääjä. Vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella ja ylivoimalla. KooKoon sopimuspelaaja on tehtaillut Hokille 21 ottelussa tehot 7+8=15. Takoi lauantaina sarjakärjen verkkoon kaksi osumaa ja ratkaisi pelin.

Tiesitkö?

– Jokipoikien Saku Kivinen pisteen päässä 100. tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä. Kivinen on pelannut Hermeksessä ja Jokipojissa 173 runkosarjaottelua tehoilla 54+45=99.

– Jokipoikien Tatu Kokkola on neljän tehopisteen päässä 100. tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä. Maestro on nakuttanut 138 runkosarjaottelussa IPK:ssa ja Jokipojissa tehot 46+50=96.

– Jokipoikien oma kasvatti Miro Väänänen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 17+20=37

2) Jaakko Kuusisto 17+16=33

3) Miro Väänänen 9+24=33

4) Saku Kivinen 17+14=31

5) Joonas Larinmaa 5+22=27

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Jarkko Harjula 21+23=44

2) Tuomas Komulainen 13+24=37

3) Samu Pyykkönen 10+12=22

4) Christoffer Seppelin 10+11=21

5) Risto Mattila 5+13=18

Mestis