Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Taponen nollasi RoKin – Jokipojille kolmas perättäinen voitto

29.11.2019

Jokipojat nappasi täyden pistepotin kaatamalla kotiyleisön edessä RoKin maalein 4–0. Ärjypaitojen veskarilupaus Roope Taponen torjui uransa ensimmäisen nollapelin Mestiksessä.

Jokipojat ja RoKi iskivät yhteen PKS Areenalla. Kamppailusta kehkeytyi laadukas vääntö sarjapisteistä, eikä kaukalossa saanut tälläkään kertaa mitään ilmaiseksi.

Jokipojat puolusti vahvasti ja pelasi nousujohteisen ottelun. Ärjypaidat ratkaisivat pistepotin kohtalon päätöserän maaleilla.

– Pitää nostaa hattua vastustajalle siitä miten RoKi tuli peliin. Kaksi erittäin sitoutunutta jengiä nähtiin tänään kaukalossa. Molemmat pelasi hyvin keskustaa ja laadukkaat paikat vähissä. Hyvä viimeinen erä meiltä ja pelasimme jälleen hyvin johtoasemassa. Täytyy olla tyytyväinen ja iso hatunnosto koko joukkueelle, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi taiston tauottua.

Jokipoikien maalijuhlat aloitti toisessa erässä vahvan kamppailun pelannut Jaakko Kuusisto, joka latasi limpun haastavasta kulmasta sisään.

Kuusisto lisäsi ärjypaitojen johtoa kolmannessa erässä, kun vikkelä hyökkääjä petasi maalipaikan luukulle ja laittoi lopulta itse irtokiekon luukulta uuniin.

Jokipojat katkaisi vieraiden selkärangan ylivoimalla, kun tehot 1+2 saalistanut Miro Väänänen naulasi maalin edestä irtokiekon reppuun. Loppulukemat viimeisteli tyhjään rysään Matias Varttinen.

Tolppien välissä veskarilupaus Roope Taponen jatkoi hienoja otteitaan, torjui ärjypaidoille kolmannen perättäisen voiton ja saavutti uransa ensimmäisen nollapelin 21 torjunnalla.

Jokipojat nousi voitolla seitsemänneksi sarjassa. Ärjypaidat pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona PKS Areenalla, jolloin vastaan asettuu sarjanousija Kajaanin Hokki.

Jokipojat–RoKi 4–0 (0–0, 1–0, 3–0)

31.14 1–0 Jaakko Kuusisto (Wiljami Kupiainen, Miro Väänänen)

49.27 2–0 Jaakko Kuusisto (Taavi Tiala, Miro Väänänen)

54.16 3–0 Miro Väänänen (Taavi Tiala, Lassi Raitanen) YV

55.43 4–0 Matias Varttinen (Terry And) TM