IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Tavoitteena kuudes perättäinen kotivoitto – perjantain huippukamppailuun vieraaksi Koovee

Kausikorttiale

Jokipojat kohtaa perjantaina PKS Areenalla huippukamppailussa sarjakakkosen Kooveen. Jaossa on jälleen äärimmäisen tärkeät sarjapisteet ajatellen kotietua pudotuspeleihin.

Jokipojat ja Koovee iskevät yhteen ystävänpäivänä Mehtimäellä. Asetelmat perjantai-illan Mestis-spektaakkeliin ovat mielenkiintoiset – ärjypaidat taistelevat kotiedusta ja Koovee mittelee vielä runkosarjan voitosta.

Jokipojat on sarjassa kuudentena ja matkaa nyt kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on neljä pistettä ja sarjakärkeen puolestaan nyt 10 paunaa.

Jokipojat on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän. Ärjypaitojen kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona, kun RoKi oli Lappi Areenalla parempi 3–5-lukemin. Pohjois-Karjalan kiekkoylpeyden maaleista vastasivat Lassi Raitanen ja kahdesti osunut Taavi Tiala.

Jokipojat on voittanut viisi edellistä kotiotteluaan. Edellisen kerran ärjypaidat ovat voittanut näin monta kotimatsia putkeen kaudella 2015–16, jolloin se voitti peräti seitsemän peliä kotiyleisön edessä peräkkäin.

Koovee on sarjassa toisena ja taistelee runkosarjan voitosta. Matkaa sarjakärki Ketterään on nyt kolme paunaa.

Koovee on kuitenkin juuri nyt kauden pisimmässä tappioputkessa, sillä se on hävinnyt neljä ottelua putkeen. Viime lauantaina edellisessä ottelussaan tälle kaudella paljon vahvistunut perinteikäs tamperelaisseura koki 2–6-kotitappion Hermekselle. Tätä tappioputkea kuitenkin edelsi peräti kahdeksan ottelun mittainen voittoputki.

Kooveella on laadukas materiaali tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Eetu Mäkiniemi, puolustajat Jimi Kuronen sekä Markus Västilä ja hyökkäyksen kärkihevoset Jere Helenius, pistepörssin kakkonen Janne Seppänen, sentterimaestro Otto Mäkinen, Anton Ollikainen, Miika Heikkilä ja Ilves-laina Miro Nalli.

Jokipojat ja Koovee ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa: ärjypaidat ovat voittaneet näistä kaksi ja kerännyt kaikista vähintään pisteen.

Jokipojat–Koovee perjantaina klo 18.30 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Veikkauskortilla kaksi lippua yhden hinnalla lipunmyyntipisteeltä.

Seuraa heitä:

#77 Lassi Raitanen, Jokipojat

– Taisteluilmeen ruumiillistuma illasta toiseen. Blokkaa kuteja, taklaa, avaa peliä upeasti ja laukaus lähtee vihaisesti viivasta.

#7 Jimi Kuronen, Koovee

– Hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Lopullinen läpimurto tämän sarjan pakkieliittiin. Kellottaa isoja minuutteja illasta toiseen. Hyvä ylivoimapelaaja.

Tiesitkö?

– Jokipojat ja Koovee ovat kohdanneet Mestis-historiassa 11 kertaa. Voitot ovat Jokipojille 7–4.

– Jokipoikien sentterivelho Miro Väänänen on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Jokipoikien Lassi Raitanen on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa ja noussut pakkien pistepörssissä kolmanneksi. Pakkien pistepörssiä johtaa Kooveen Jimi Kuronen.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 17+22=39

2) Jaakko Kuusisto 17+19=36

3) Miro Väänänen 11+25=36

4) Saku Kivinen 18+15=33

5) Joonas Larinmaa 5+25=30

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Janne Seppänen 17+25=42

2) Otto Mäkinen 10+31=41

3) Anton Ollikainen 12+22=34

4) Jimi Kuronen 10+24=34

5) Roby Järventie 18+11=29