IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff

Vielä kerran ennen joulutaukoa – Jokipojat matkustaa Hokin vieraaksi

Koff

Jokipojat kohtaa keskiviikkona vieraskaukalossa Kajaanin Hokin. Ärjypaitojen tehohyökkääjä Matias Varttinen odottaa pikkuveljensä Aleksi Varttisen kohtaamista.

Jokipojat matkustaa keskiviikkona Kajaanin Hokin vieraaksi viimeiseen koitokseen ennen joulutaukoa.

– Hyvillä mielin lähdetään Kajaaniin. Lähdetään hakemaan voittoa sieltä. Mukavampi se on voitolla lähteä joulun viettoon, Matias Varttinen kertoo.

Ensimmäistä Mestis-kauttaan pelaava nopea ja taitava laitahyökkääjä on tehtaillut 24 ottelussa tehot 9+12=21. Varttinen on sisäisen pistepörssin kakkonen.

– Oma peli on parantunut samalla tavalla kuin joukkueenkin. Nyt on mennyt hyvin, mutta alku oli vaikea, Varttinen sanoo.

Jokipojat on sarjassa kuudentena. Matkaa sarjakärki IPK:hon on nyt kahdeksan pistettä. Kahdeksasta edellisestä ottelusta ärjypaidat ovat juhlineet voittoa kuudesti ja jääneet vain kerran ilman pisteitä. Lauantaina kaatui Kiekko-Vantaa maalein 4–3 PKS Areenalla yli 1200 silmäparin edessä.

– Jokipojat on nyt erittäin hyvässä vireessä. Peli on parantunut koko ajan. Lauantaina Kiekko-Vantaata vastaan nukuttiin alussa, mutta parannettiin pelin sisällä ja otettiin se voitto sieltä, Varttinen kertoo.

”Vartsu” odottaa vesi kielellä pelikiellosta vapautuneen pikkuveljensä Aleksin kohtaamista. Aleksi Varttinen aloitti kauden Porin Ässissä, mutta puolustaja saapui marraskuussa auttamaan lainapestillä sarjanousija Hokkia.

– Kyllä se on hauskaa pelata vastakkain. Mukavaa vaihtelua ainakin. Harvoin on tällaisia tilanteita ollut, että vastaan pelataan, Varttinen tuumii.

Hokki on sarjassa kymmenentenä ja lähtee kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

– Hokki on hankala vastustaja. Mitään ei saada ilmaiseksi, vaan ihan kaikki pitää taas laittaa likoon, Varttinen tietää.

Hokki vei joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen lokakuun alussa Kajaanissa lukemin 1–4. Jokipojat otti revanssin kaksi viikkoa takaperin Mehtimäellä Jaakko Kuusiston loppuhetken maalilla 2–1.

Hokki–Jokipojat keskiviikkona Kajaanin jäähallissa klo 18.30. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#77 Lassi Raitanen, Jokipojat

Upeaa kautta pelaava luottopuolustaja häikäisi lauantaina petterinummelinmaisella avauksellaan, josta maestro Tatu Kokkola nautiskeli läpiajosta maalin. Pelaa isoja minuutteja, blokkaa kuteja hurjan määrän, taklaa painavia niittejä ja pelaa laadukkaasti kiekolla. Sarjan parhaita pakkeja.

#42 Valtteri Ilomäki, Hokki

Hokin ykköspakki kokonaisvaltaisesti. Sai viime viikolla maalitilinsä auki Mestiksessä. Liigakokemustakin omaava soturipuolustaja pelaa isoja minuutteja ja kuorma on kovaa illasta toiseen.

Tiesitkö?

– Jokipoikien kultakypärä Jaakko Kuusisto on tehnyt kahdeksassa edellisessä ottelussa tehot 8+1 ja jäänyt niissä kahdeksassa ottelussa vain kerran ilman pisteitä.

– Jokipoikien Niki Blomberg teki lauantaina kauden ensimmäisen maalinsa ja rikkoi 34 ottelun mittaisen maalittoman jaksonsa Mestis-kaukaloissa.

– Hokin kultakypärä Jarkko Harjula johtaa Mestiksen maali- ja pistepörssiä. Harjula lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa piste- ja maaliputkessa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Kuusisto 11+10=21

2) Matias Varttinen 9+12=21

3) Miro Väänänen 6+12=18

4) Lassi Raitanen 3+15=18

5) Joonas Larinmaa 3+15=18

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Jarkko Harjula 19+15=34

2) Tuomas Koulainen 5+15=20

3) Samu Pyykkönen 8+8=16

4) Risto Mattila 5+8=13

5) Heikki Klemetti 3+10=13