IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Vielä kerran ennen taukoa – Arkkiviholliset vastakkain Mehtimäellä

Dataline

Jokipojat kohtaa tänään PKS Areenalla arkkivihollisensa SaPKon. Kiekko tippuu jäähän Mehtimäellä klo 18.30.

Jokipojat ja SaPKo iskevät yhteen PKS Areenalla. Ärjypaidoille kyseessä on viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa.

Jokipojat on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 12 ottelusta 14 pistettä. Ärjypaidat on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan neljä.

Viime viikko oli kuitenkin Jokipojille hankala, sillä keskiviikkona SaPKo kyykytti kotijäällään ärjypaitoja maalein 1–6 ja lauantaina Peliitat haki täyden pistepotin PKS Areenalta maalein 3–5. Sunnuntaina Jokipojat kukisti maalikarkeloissa sarjajumbo RoKin 8–6 päätöserän sensaatiomaisella nousulla.

Jokipoikien ongelmana on ollut tason ailahtelu pelien sisällä. Parhaimmillaan joukkue on pelannut vahvasti, mutta jänne ei ole kestänyt aina 60 minuuttia. Alkuviikon harjoituksissa ärjypaidat ovat keskittyneet puolustuspelaamisen kehittämiseen.

– Puolustus pelaamista täytyy parantaa. Se on selkeä kohta mitä pitää saada tiiviimmäksi, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa aiemmin. Lokakuun alussa SaPKo haki Mehtimäeltä voiton 4–5-lukemin ja viime viikolla pässipaidat rankaisivat peräti viidesti ylivoimalla ja löi lopulta taululle 1–6-lukemat.

– Viimeksi nähtiin se, että kuriton peli kostautuu heitä vastaan nopeasti. Siellä on hyvä ylivoima ja he hyökkäävät muutenkin erittäin hyvin. Avain voittoon on viisikkona puolustamisessa, Petrell tietää.

SaPKo on sarjassa kolmantena ja raapinut kasaan 14 ottelusta 24 pistettä. Mestiksen kärkirypäs on tällä hetkellä erittäin tasainen, sillä sijat 1–7 on neljän pisteen sisällä toisistaan.

Pässipaidat ovat voittaneet kuudesta edellisestä ottelustaan neljä. Konkarivalmentaja Pasi Räsäsen luotsaamalla SaPKolla on kuitenkin kaksi tappiota alla, kun perjantaina TUTO nappasi 6–5-jatkoaikavoiton ja lauantaina Kiekko-Vantaa löi loppuhetkillä pässipaidat maalein 4–3.

SaPKon tehonyrkkinä on häärännyt Mestiksen pistepörssiä johtavan Matias Lainion, kapteeni Juuso Forsströmin ja Atte Karppisen muodostama kentällinen. Kolmikko on takonut alkukauteen yhteensä 54 tehopistettä.

Jokipojat–SaPKo tänään klo 18.30 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Kyseessä on opiskelijapeli, joten opiskelijakortilla ja opiskelijatodistuksella ilmainen sisäänpääsy.

Seuraa heitä:

#22 Erno Räisänen, Jokipojat

Kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa kunnostautunut tunnollinen kahden suunnan sentteri on pelannut hyvän alkukauden. Tekee töitä molempiin suuntiin ja hyökkäyspäässäkin kulkee.

#11 Matias Lainio, SaPKo

Seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa iltaan. Taitava rightin laituri johtaa Mestiksen pistepörssiä.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Raitanen 3+9=12

2) Jaakko Kuusisto 3+6=9

3) Saku Kivinen 5+3=8

4) Matias Varttinen 5+2=7

5) Erno Räisänen 4+3=7

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 9+16=25

2) Juuso Forsström 5+10=15

3) Atte Karppinen 5+9=14

4) Toni Henttonen 5+6=11

5) Tatu Vihavainen 3+8=11