Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Vieraspelien viikonloppu edessä – ”Kuusi pistettä on kova tavoite”

05.12.2019

Jokipojat matkustaa viikonlopuksi vieraskiertueelle.

Jokipojat pelaa viikonloppuna kaksi kovaa vieraskamppailua. Itsenäisyyspäivänä vastaan asettuu sarjakärki Koovee ja lauantaina kohdataan TUTO. Läpimurtokauttaan pelaava Wiljami Kupiainen odottaa tulevaa vesi kielellä.

– Meillä on hyvä voittoputki päällä, joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja itseluottamus on korkealla, Wiljami Kupiainen kertoo.

Vastassa on kaksi sarjan kärkipään nippua ja kaksi kovinta ylivoimajoukkuetta, joten boksista ei ainakaan näitä pelejä voiteta.

Jokipojat on sarjassa kahdeksantena. Matkaa sarjakärkeen on nyt kahdeksan pistettä. Ärjypaidat lähtevät vieraskiertueelle neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Keskiviikkona kaatui Tatu Kokkolan ja Jaakko Kuusiston maaleilla kotikaukalossa Hokki maalein 2–1.

Perjantain vastustaja Koovee on sarjan piikkipaikalla. Viime kaudella viimeiseksi jäänyt perinteikäs tamperelaisseura on satsannut paljon tähän kauteen ja jälki on ollut sen mukaista.

Miikka Kuuselan luotsaama Koovee on voittanut kahdeksasta edellisestä ottelustaan kuusi ja kerännyt seitsemästä edellisestä ottelustaan pisteitä.

Tamperelaisilla on kasassa erittäin laadukas ja nimekäs nippu tähän sarjaan. Jokipojat saa olla varuillaan etenkin Otto Mäkisen ja Janne Seppäsen ketjuiden kanssa.

Jokipojat voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Mehtimäellä Esa Lehikoisen johdolla maalein 7–4.

Lauantain vastustaja TUTO on sarjassa neljäntenä ja vain kolmen pisteen päässä sarjan piikkipaikasta. Viime kauden pronssijoukkue TUTO on viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Entisen liigatähti Antti Virtasen komennossa TUTO on pelannut vahvasti läpi kauden. TUTO:lla on tähän sarjaan todella nimekäs joukkue, jonka tähtiä ovat muun muassa Mikko Laine, Oskari Siiki, Niko Ahoniemi, Erik Embrich, Mikke Levo ja Tappara-laina Lassi Vanhatalo.

TUTO voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen PKS Areenalla jatkoajalla maalein 3–2.

– Kaksi todella hyvää joukkuetta on vastassa. Meidän pitää olla huolellisia kiekolla, karsia virheet, puolustaa hyvin ja tehdä paikoista maalit. Kuusi pistettä on kova tavoite, mutta sitä lähdemme hakemaan, Kupiainen sanoo.

Upeaa kautta pelaava kiekollinen puolustaja Kupiainen valittiin Mestiksen kuukauden kentälliseen. Kupiainen on pakkien pistepörssissä seitsemäntenä.

– Kausi on ollut nousujohteinen ja peli on kulkenut. Olen saanut ylivoima-aikaa ja vastuuta ja sitä kautta on tullut sitten tulostakin, Kupiainen sanoo.

Ottelut kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Mestis