Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Voittoputkelle haetaan jatkoa Savonlinnassa – ”SaPKo -pelit ovat oma lukunsa”

29.10.2019

Jokipojat matkustaa keskiviikkona arkkivihollisensa SaPKon vieraaksi. Ärjypaidat lähtevät hakemaan jatkoa kolmen ottelun mittaiselle voittoputkelleen.

Jokipojat aloittaa kauden ensimmäisen kolmen ottelun viikkonsa klassikolla, kun ärjypaidat matkustavat Savonlinnan Pallokerhon vieraaksi Talvisalon jäähalliin. Odotettavissa on kiihkeä kamppailu sarjapisteistä.

– Kaksi hyvässä liidossa olevaa joukkuetta kohtaa. SaPKo-pelit on aina oma lukunsa. Toinen dominoi ja hetken päästä taas toinen. Me lähdemme hakemaan tasaisen hyvää suoritusta. Mukava päästä haastamaan vieraskaukalossa, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut yhdeksästä ottelusta 11 pistettä. Ärjypaidat lähtee kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Matkaa kahdeksan parhaan joukkoon on neljä pistettä.

Jokipojat löi viime viikolla perjantaina Kiekko-Vantaan jatkoajalla maalein 4–3 ja lauantaina ärjypaidat hakivat kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Heinolasta 6–1-lukemin.

Kurssi on nyt käännetty ja maalinteon suhteen ketsuppipullo on auki. Viime viikon peleissä onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

– Haluan nähdä iloisen ja raikkaan ärjylauman. Joukkueessa on ollut hyvä henki koko ajan, vaikka alkukaudesta tulikin turpaan. Samalla rohkeus täytyy säilyttää, eikä taka-askelia oteta, Petrell sanoo.

SaPKo on sarjassa toisena. Pässipaidat ovat raapineet 11 ottelusta kasaan 20 pistettä. Pasi Räsäsen luotsaama ryhmä on myös kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa ja kerennyt viidestä edellisestä pelaamastaan ottelusta neljästä pisteitä.

SaPKolla on kasassa vahva nippu myös tälläkin kaudella. Pässipaitojen tähtiin kuuluvat kapteeni Juuso Forsström, Mestiksen pistepörssissä toisena oleva Matias Lainio, Atte Karppinen, viime kaudella liigakaukaloissakin nähty Toni Henttonen, hyökkäyspään taituri Tatu Vihavainen ja luottopuolustajat Juuso Walli, Julius Marva ja TPS-laina Bernard Isiguzo, maalilla suurimman vastuun on kantanut KooKoo-laina Oskari Salminen.

– SaPKolla on taitavia yksilöitä ja se on hyvin valmennettu ryhmä ja ihan kärkijengejä tässä sarjassa. Sillä meidän joukkuepelillä voimme voittaa kenet tahansa. Meidän on turha liikaa miettiä tässä kohtaa kuka on vastassa. Oma tekeminen on kaiken a ja o, Petrell päättää.

SaPKo–Jokipojat keskiviikkona klo 18.30 Mediatili Areenalla, Savonlinnassa.

Kohtaamiset tällä kaudella:

2.10.2019 Jokipojat–SaPKo 4–5

Seuraa heitä:

#75 Jaakko Kuusisto, Jokipojat

#91 Juuso Forsström, SaPKo

Tiesitkö?

– Viime kaudella Jokipojat ja SaPKo iskivät Mestiksen runkosarjassa yhteen kuusi kertaa. Mukaan mahtui jälleen melkoisia trillereitä ja voitot menivät lopulta tasan.

– Jokipoikien kultakypärä Lassi Raitanen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Luottopuolustaja on kerännyt kolmessa edellisessä ottelussa tehot 1+5.

– Taikuri Joonas Larinmaa on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Potkulauta -luistelustaan tunnettu hyökkääjä on latonut neljään edelliseen otteluun tehot 3+2.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Raitanen 1+6=7

2) Esa Lehikoinen 5+1=6

3) Matias Varttinen 4+2=6

4) Joonas Larinmaa 3+3=6

5) Jaakko Kuusisto 2+3=5

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 5+12=17

2) Juuso Forsström 4+7=11

3) Atte Karppinen 5+5=10

4) Toni Henttonen 4+5=9

5) Bernard Isiguzo 0+8=8

Mestis