Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Voittoputki katkesi – piste mukaan sarjakärjen vieraana

06.12.2019

Jokipojat taipui itsenäisyyspäivän Mestis-mittelössä sarjakärki Kooveen vieraana voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 2–3.

Jokipojat ja Koovee iskivät yhteen perjantain itsenäisyyspäivän Mestiksen huippukamppailussa. Kamppailusta kehkeytyi tasainen vääntö kahden kovan joukkueen välillä.

Jokipojat pelasi vahvan vierasottelun ja oli vielä seitsemän minuuttia ennen loppua kiinni täydessä pistepotissa, mutta Koovee tuli väkisin tasoihin päätöserässä.

Koovee siirtyi avauserässä johtoon, kun Aleksi Luhtalampi kuittasi ärjypaitojen puolustuksen nukahduksen ja laukoi tarkalla kudilla tilanteeksi 1–0.

Jokipojat tuli vahvan toisen erän siivittämänä rinnalle ja ohi. Ensin kultakypärä Jaakko Kuusisto iski komean ylivoimakuvion päätteeksi takatolpalta pelin tasoihin Matias Varttisen ja taikuri Joonas Larinmaan tarjoilusta.

Jokipojat siirtyi hetkeä myöhemmin kuskin paikalle, kun Terry And lapioi maalin edestä tilanteeksi 2–1 luottosentteri Erno Räisäsen ja kahden syöttöpisteen iltaa viettäneen Matias Varttisen syötöistä.

Jokipojat oli kolmannessa erässä lähellä tappaa kamppailun, mutta ei siinä kuitenkaan tällä kertaa onnistunut.

Koovee tuli seitsemän minuuttia ennen loppua tasoihin Janne Seppäsen osumalla.

Ratkaisu saatiin vasta voittolaukauskilpailussa, jossa ainoa onnistuja oli Koovee-hyökkääjä Anton Ollikainen.

Jokipojille saaliiksi siis yksi piste ja tämä oli viides ottelu perättäin josta ärjypaidat raapivat pisteitä. Neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi kuitenkin nyt.

– Tyytyväinen pitää olla siihen miten joukkue pelasi. Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä ja toisessa erässä hyvä tekeminen jatkui. Johtoasemassa aloimme hölmöilemään kiekon kanssa, eikä oltu tarpeeksi tylyjä kiekon kanssa. Maalivahtipeli oli hyvää molemmilla ja laadukas kiekkopeli kokonaisuudessaan. Loppu oli sitten lantin heittoa, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipoikien kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla TUTO:a vastaan.

Koovee–Jokipojat 3–2 VL (1–0, 0–2, 1–0)

8.28 1–0 Aleksi Luhtalampi

26.20 1–1 Jaakko Kuusisto (Matias Varttinen, Joonas Larinmaa) YV

27.53 1–2 Terry And (Matias Varttinen, Erno Räisänen)

53.09 2–2 Janne Seppänen (Jere Helenius, Eetu Mäkiniemi)

65.00 3–2 Anton Ollikainen