IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff

Ajatuksia matkan alkutaipaleelta

Koff

Ensimmäinen täysi viikko on nyt takana Kiekko-Poikien toimitusjohtajana, ja työt ovat alkaneet kiireisissä merkeissä. On ollut kunnia liittyä perinteikkääseen seuraan, jolla on pitkä ja värikäs historia. Itselle uuteen organisaatioon tutustuminen on ollut erittäin mielenkiintoista ja innostavaa, mutta samalla se on vaatinut paljon työtä ja aivokapasiteettia, kun uusia asioita tulee eteen yhdellä kerralla todella paljon. Päivän päätteeksi unen saamisessa ei ole ollut todellakaan hankaluuksia.

Työ on ollut juuri niin mielenkiintoista ja vaihtelevaa kuin olin ajatellutkin ja uuteen työpäivään on herännyt aina energiaa täynnä. Ensimmäinen viikko sisälsi mm. sopimuksiin tutustumista, paperityötä, järjestelmien opettelua, suunnittelua, laskemista, yhteistyökumppanitapaamisia, neuvotteluja, ongelman ratkaisua ja ennen kaikkea ihmisiin tutustumista. Olen tavannut vasta murto-osan yhteistyökumppaneista ja muista sidosryhmistä, mutta uusia tuttavuuksia ja mielenkiintoisia persoonia on tullut vastaan viikossa enemmän kuin viimeisiin viiteen vuoteen yhteensä. Yhden viikon kokemuksella ihmiset on se mikä tekee Joensuusta Joensuun ja Pohjois-Karjalasta Pohjois-Karjalan. Parasta tapaamisissa on ollut lämmin vastaanotto, jonka olemme yhdessä manageri Jaakko Lipposen kanssa saaneet. Kaikki vaikuttavat olevan innoissaan tulevasta, haluavat olla mukana matkalla, jota olemme Kiekko-Poikien kanssa aloittamassa, ja haluavat aidosti että onnistumme tällä matkalla, jossa määränpää on hyvin selkeä, mutta matkan tarkemmat yksityiskohdat ja välietapit hakevat vielä paikkaansa.

Monelle herää varmaan kysymys mikä se määränpää sitten on? Määränpäänä on luoda Joensuun Kiekko-Pojista organisaatio, joka menestyy kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että urheilullisen ja taloudellisen menestyksen ja kehityksen on kuljettava käsi kädessä. Toiminnan jatkuvuuden kannalta tämä on ensiarvoisen tärkeää, ja lyhyellä aikavälillä hätäileminen ja tarpeettomien riskien ottaminen vaarantaa molempien kehityksen pitkällä aikavälillä.
Vakaa talous mahdollistaa urheilutoiminnan kehittämisen ja panosten lisäämisen sille puolelle, ja toisaalta menestyvä joukkue kiinnostaa yleisöä ja yhteistyökumppaneita ja sitä kautta mahdollistaa taloudellisen menestyksen. Menestystä lähdetään hakemaan siis molemmissa ja yhtä aikaa.

Urheilun puolella haluamme taistella Mestiksen kärkisijoista joka vuosi ja kehittää urheilutoiminnan kokonaisuutta vuosi vuodelta. Tavoite on myös kasata joukkue, joka puhuttelee Kiekko-Poikien kannattajia ja tukijoita. Pohjoiskarjalalaisuus on tärkeä osa seuran ja joukkueen identiteettiä, ja tämän kauden joukkueessa onkin ilahduttavasti pohjoiskarjalaista taustaa omaavia pelaajia. Täytyy kuitenkin muistaa, että tarvitsemme lahjakkaita, nälkäisiä ja urallaan eteenpäin haluavia joukkuepelaajia myös muualta, jotta saamme kasattua kilpailukykyisen joukkueen joka kaudelle. Tätä varten meidän on pystyttävä tarjoamaan resursseillamme parhaat mahdolliset edellytykset myös pelaajien henkilökohtaiselle kehittymiselle ja menestykselle, jotta vetovoima Kiekko-Poikien organisaatiota kohtaan lisääntyy.

Seuran toiminnan perustana on oltava vankka talous. Taloudellisena tavoitteena on parantaa toiminnan kannattavuutta ja vakavaraisuutta. Haluamme olla luotettava kumppani, joka hoitaa asiat sovitusti ja vastuullisesti ja jossa toiminta on suunnitelmallista. Toiminnan kannattavuuden parantaminen on ollut päällimmäinen asia johon olemme nämä ensimmäiset yhteiset päivät panostaneet ja se tulee olemaan myös tärkein taloudellinen tavoite tulevalle kaudelle. Lisätuloja hankitaan myynnin lisäämisellä ja tehostamisella ja uusia tulovirtoja luomalla niin ottelutapahtumassa kuin muussa toiminnassa. Uudet Kiekko-Poikien fanituotteet ja paikallisten pienyrittäjien kanssa yhteistyössä tehdyt tuotteet (tekstiilit, ykköskenttä-olut, oman kylän kahvi, linnunpönttö) ovat tästä hyviä esimerkkejä. Tämä on samalla hyvä tapa tukea paikallista yrittäjyyttä ja luoda yhteisöllisyyttä. Manageri Jaakko Lipponen on tehnyt tällä saralla jo hyvää työtä vaikka tekemistä ja kehitettävää onkin vielä paljon. Toiminnasta koituvia kuluja arvioidaan myös tarkasti ja resursseja pyritään ohjaamaan oikeisiin paikkoihin niin, että ne olisivat parhaassa mahdollisessa käytössä.

Tulevina viikkoina ja kuukausina ottelutapahtuman suunnittelu ja kehittäminen on tärkeimpiä tehtäviä, johon panostamme koko organisaation voimin. Fanien, yhteistyökumppaneiden ja muiden peleissä ja tapahtumissa kävijöiden viihtymisen takaaminen tulee olemaan haaste, johon tulevalla kaudella pyrimme vastaamaan parhaamme mukaan. Tähän haasteeseen vastaamiseen tarvitsemmekin koko yhteisön panosta, jossa teidän kaikkien antamalla palautteella on iso merkitys. Tavoitteemme on jatkossa kuunnella herkällä korvalla kaikkia sidosryhmiä, että pystymme palvelemaan teitä peleissä mahdollisimman hyvin, ja kehittää ottelutapahtumaa entistä paremmaksi. Eli jos näette minua tai Jaakkoa hallin käytävällä niin kuuntelemme mielellämme jos teillä on sanottavaa, oli palaute sitten hyvää tai huonoa. Meille on siis ensiarvoisen tärkeää, että ihmiset viihtyvät otteluissa, oli lopputulos mikä hyvänsä. Suotuisaa otteluiden lopputulosta ei tässä liiketoiminnassa ja lajissa voida kuitenkaan luvata, mutta toisaalta juuri ennalta-arvaamattomuus onkin osa viehätystä.

Aika on todellakin mennyt nopeasti ja asioita on hoidettavana vielä paljon ennen kuin Mehtimäen hallissa päästään tositoimiin. Se aika koittaa kuitenkin nopeasti, joten aikaa ei ole hukattavaksi. Toivottavasti tämä kirjoitus kuitenkin hieman raottaa tämän hetken tilannetta ja suuntaa. Nämä varmasti vielä tarkentuvat matkan varrella ja kun näin tapahtuu niin pidän huolen siitä, että niistä viestitään teidän suuntaan myös jatkossa. Paljon on vielä opittavaa, ja kaikki ei taatusti tule menemään vaivattomasti ja ilman ongelmia, joten pyydän myös teiltä kärsivällisyyttä. Sen voin kuitenkin taata, että jokaisena päivänä tavoittelemme yksilöinä ja organisaationa parasta mahdollista suoritusta kun tulemme töihin ja ongelmakohtiin tartutaan mahdollisimman nopeasti. Jokaisena päivänä tavoitteemme on kehittää toimintaa ja ottaa askeleita eteenpäin organisaationa.

Idän pikajuna on siis parhaillaan lähtemässä asemalta. Huippuvauhtiin on vielä matkaa, mutta lähdemme tasaisesti kiihdyttämään. Edessä oleva matka on pitkä, reitti on vaihteleva ja täynnä ylä- ja alamäkiä, mutta määränpää on selkeä. Pohjoiskarjalalaiset, hypätkää kyytiin!

Hyvää kesän jatkoa,

Kalle Kerman
Toimitusjohtaja
Joensuun Kiekko-Pojat