Otteluraportti: Hermes – Kiekko-Pojat 3-1

15.04.2021

Hermes eteni finaaliin - Kokkolassa tiukka peli.

Torstai-illan välieräottelussa Kiekko-Pojat oli pakkovoiton edessä. Tiistain ensimmäinen osaottelu
meni Hermeksen nimiin, kun tänä keväänä finaaleihin pääsee poikkeuksellisesti jo kahdella voitolla.

Kotijoukkue oli alusta asti lujilla joensuulaisia vastaan. Hermes kuitenkin jatkoi harvojen paikkojensa
hyödyntämistä heti neljännellä peliminuutilla, kun tsekkiläinen Zdenek Sedlak vei isännät johtoon.
Erän puoliväliin mennessä oltiin pääosin oltu kotijoukkueen päädyssä, josta kertoi siihen astiset
laukaukset: 9-1 joensuulaisten hyväksi. Sitten ajassa 11:12 kokkolalaiset menivät jo 2-0-johtoon
Jesper Ahlgrenin osumalla, kunnes vain 36 sekuntia myöhemmin Olli Korhonen toi joukkueen maalin
verran lähemmäksi. Syöttäjinä osumaan Jonne Brygger ja Santeri Koponen. Erätauolle lukemissa 2-1.

Toisessa erässä komento siirtyi kotijoukkueelle, vaikka myös Kiekko-Pojat teki kovasti töitä
hyökkäyspäässään. Maalivahdit Joel Blomqvist ja Leevi Nikkinen joutuivat toden teolla torjumaan
kiekkoja. Ajassa 15:08 tullut Valtteri Lipiäisen kahden minuutin jäähy korkeasta mailasta avasi hyviä
paikkoja isännille, mutta lukemat säilyivät lopulta ennallaan.

Päätöserään lähdettäessä peli oli yksinkertainen: joko tulee voitto, tai finaalipaikan metsästys päättyy
päätöserään. Tarvittavaa painostusta Hermes-maalille ei kuitenkaan juuri syntynyt, ja erän alussa
Lipiäinen meni uudestaan jäähyaitioon kärsimään joukkueen ottamaa rangaistusta. Päätössummerin
aikaan Arttu Liusniemi iski tyhjään maaliin lukemat 3-1.

Kiekko-Poikien matka jatkuu myöhemmin ilmoitettavaan pronssiotteluun. Onnittelemme Kokkolan