Otteluraportti: Kiekko-Pojat – Hermes 2-3

13.04.2021

Hermekseltä ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan.

Ensimmäinen välieräsarjan osaottelu pelattiin tiistaina Joensuussa. Kiekko-Pojat oli pudottanut
puolivälierissä jatkosta K-Vantaan, ja Hermes Kiekko-Espoon.

Hermes tuli otteluun ryminällä. Vain minuutin ottelun jälkeen Zdenek Sedlak löi laidasta läpi, ja lopulta
Heikki Harju vei riparilaukauksellaan vieraat 0-1-johtoon. Leevi Nikkinen ohitettiin myöhemmin
avauserässä vielä toistamiseen, kun Ville Heikkala vei vieraat erätauolle kahden maalin johdossa.
Myös sairastuvalle tuli iso menetys: Oula Uski jätti pahan näköisen loukkaantumisen seurauksena
pelin kesken ja poistui apuvoimin pukukoppiin.

Toisessa erässä isännät näyttivät jo isännän otteita. Lujan painostuksen tulos syntyi vihdoin ajassa
12:02, kun Matias Mustonen löi sisään tyylikkäästi pudotuspelien ensimmäisen maalinsa. Lauri Heino
sekä loistavasti pudotuspelit tähän asti pelannut Ville Räsänen syöttäjinä.

Päätöserässä pelin henki oli selvä - Kiekko-Pojat hyökkäsi, Hermes iski tilanteista. Laukaukset kohti
maalia menivät päätöserässä 18-7 Kiekko-Poikien hyväksi, mutta Hermes lisäsi johdoksi 1-3 Oskari
Uomalan toimesta. Kotijoukkueen vimmattu taisteleminen tuotti hieman hedelmää, kun Jonne Brygger
kavensi tilanteeksi 2-3, neljä minuuttia ennen loppua Valtteri Lipiäisen ja Teemu Siirosen syötöstä.
Maalia tarkistettiin pitkään videolta. Lopulta kuitenkin Hermes tarrasi kiinni finaalipaikkaan voitolla 2-3.

Välieräsarjan toinen osaottelu pelataan Kokkolassa torstaina klo 18:30. Sitä voi seurata suorana
Ruudusta, sillä paikan päälle ei tällä hetkellä voi katsomaan saapua. Sarjan voittamiseen vaaditaan
poikkeuksellisesti vain kaksi voittoa. Välieräsarjan voittaja etenee kahdella voitolla Mestiksen kevään